Csak a hajnal keserű az új felállású Kingfishers zenekarnál – Kik az új tagok? (KLIPPREMIER + JÁTÉK)

Papp Viki rendezte, kelet-szlovákiai zenészek a szereplői az új felállású Kingfishers zenekar Rozsnyón és környékén forgatott, október 3-án bemutatásra kerülő Keserű hajnal című klipjének. Új, magyarországi tagjaikról, a Rómeó Vérzik zenekarral való turnézásról, az M2 Petőfi TV meghívásáról beszélgettünk Benko Reinold Krisztián frontemberrel, aki belépőjegyeket is felajánlott az Engedd belém turné győri és budapesti állomására, a Barba Negrába.

„Régóta ismerjük Papp Viki rendezőt, tudtuk, hogy remek fotós, videós. Megbeszéltük, mire gondoltunk a Keserű hajnal című dallal, nemsokára hozta is a forgatókönyvet. A dalt a Randal Group Production stúdióban rögzítettük, Tóth Zoltán és Jimi Cimbala hangmérnökökkel, utóbbi munkája a keverés és a master. A klipet a Papp Photography forgatta.

Ez egy szerelmi háromszög története. Baffy Anna, a HoryZone gitárosa, Hranyó Ádám, az Endorfin basszusgitárosa és Nagy Bálint zenekarunk alapító gitárosa a szereplők” – árulta el a friss klipről a dalszerző zenész, hozzátéve, még nem volt olyan klipjük, amiben nem a zenekar tagjai szerepeltek volna.

 

Kingfishers

 

„Úgy adódott, hogy ez is a váltás jele. A nyáron sajnos, három Ipoly-menti Jégmadár elrepült közülünk, hogy miért, elvitték magukkal. 

Magyarországi ››madarak‹‹ röppentek a ››metálfészekbe‹‹, két leírhatatlanul profi zenész, Gyimesi Bence dobos Salgótarjánról és a budapesti Taksz Ákos gitáros. Csak ámulunk Bálinttal, mit tudnak!” – lelkendezett az énekes.     

 

 

Négyen vágnak neki a Rómeó Vérzik zenekar Engedd Belém! 20 turnéjának október 19-én, Gyöngyösön. „Ütős lesz az új Kingfishers is, ezt megígérhetem. Alig várjuk a turnét, reméljük, nagyon sokat lesznek.

És most figyelem! Azok között az ATEMPO-olvasók között, akik megosztják Keserű hajnal című új klipünket, és kommentet írnak alá, kisorsolunk egy-egy darab páros belépőt a november 2-ai győri és a november 22-ei budapesti koncertekre”

– hirdetett játékot. A billentyűs elmondta, a Keserű hajnal az Időutazó című, nemrég megjelent első lemezük ötödik klipje.

MOST ÉRKEZETT: Ma jelent meg a Kingfishers első lemeze! – Számos új dal szerepel a cédén (ITT HALLGASD MEG!)

 

Kingfishers

 

„A lemez minden dalához kiadunk videoklipet. Október végén jön a Fagyos álom a Kineo Production forgatta, Csáky Mátyás rendezte klipje. A minap kaptunk egy e-mailt az M2 Petőfi TV szerkesztőségétől, hogy látták az Instagram oldalunkon, hogy érkezik a Fagyos álom, bemutatnánk-e a klipet az Esti Kornél műsorában.

Nagyon meglepődtünk. Eddig könyörögni kellett, hogy bárhová bejussunk, most pedig ők jelentkeztek. Nagyon jó érzés. 

Idén karácsonykor mi is adunk majd egy meglepetést a rajongóknak. Nem árulom el, mi lesz az” – fejezte be titokzatosan Benko Reinold Krisztián.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Kingfishers archívum