MOST ÉRKEZETT: Pénteken az Esti Kornél tévéműsor vendége lesz a Storyum – Szombaton Tallóson fesztiváloznak

Remek hétvége vár a csallóközi Storyum zenekarra. Július 26-án, pénteken, az M2 Petőfi TV 20 óra 50 perckor kezdődő Esti Kornél című élő műsorának vendégei lesznek. Másnap, július 27-én, szombaton 18 órakor pedig Tallóson, az Esterházy-kastélyban a Castellum Festival színpadán mutatják be Álmokon át című, első magyar nyelvű albumuk dalait. Janik Joe Zsolt frontemberrel először erről beszélgettünk.

Álmokon át címmel elkészült a Storyum első magyar nyelvű albuma

„Abból a megfontolásból adta ki a lemezt a H-Music Kiadó, hogy nyáron a koncertekre egy zenekar magával tudja vinni a cédét, és megvásárolhatják az érdeklődők. Manapság ez az egyetlen értelme a cédékiadásnak.

Az emberek pedig azért veszik meg a cédét, mert személyes élmény a zenekarral való találkozásról. Amúgy talán nem is tudják már hol lejátszani az emberek a cédéket.

Az Álmokon át című cédénk 500 példányban készült. Szombaton visszük Tallósra” – kezdte a zeneszerző, zenész, hozzátéve, 12 számot tartalmaz anyag.

Republic és Storyum koncert Tallóson

 

 

„A tíz magyar szerzemény mellett szerepel a cédén az Indulj el és a Köztünk nincs határ című szám, amely a Magyar Kézilabda Válogatott hivatalos dala” – sorolta Joe.

Megtudtuk, kevés koncertet tudnak vállalni a nyáron. „Jelenleg 17 fős a stábunk. Ennyi embert igényel a színpadi megjelenésünk.

Augusztus 23-án a szerbiai Adán, egy fesztiválon lépünk fel. Előző nap Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie lesz a fő fellépő, másnap a mi nagyszabású koncertünket tekintheti meg a közönség” – emelte ki a zenész.

 

 

Köztünk nincs határ című dalunkat rendszeresen játssza a Petőfi Rádió. Volt olyan hét, hogy naponta többször ment.

A labdarúgó EB alatt hetente kétszer-háromszor, most, az olimpia előtt megint napi szinten hallhatták a rádióhallgatók. Az Esti Kornél című adásban erről a dalról is mesélünk majd” – zárta rövidre Janik Joe Zsolt, a Storyum zenekar vezetője.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Storyum archívum

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM