Elhunyt Gyürki István színész

77 éves korában, nem sokkal születésnapja után elhunyt Gyürki István Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész – tudatta a budapesti Újszínház.

Gyürki István Apátfalván született 1947. szeptember 30-án. Színészi pályáját a kecskeméti Katona József Színházban kezdte 1969-ben. 1970-től egy-egy évadra Szegedre, Kecskemétre, illetve a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. 1973-tól a Szegedi Nemzeti Színház, 1982-től egyik alapító tagként a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze volt. 

1984-től a Népszínház, 1991-től a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. 1992-től szabadfoglalkozású színművészként dolgozott. Vendégművészként szerepelt többek között a Nemzeti Színház, a Soproni Petőfi Színház, és a Pesti Magyar Színház produkcióiban. 2013-tól az Újszínházban játszott.

 

 

A tévéképernyőkön a Szomszédok, Família Kft., Angyalbőrben sorozatokban is feltűnt.

Felesége Szabó Zsuzsa színésznő, két gyermekük van.

2020-ban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Nyugodjon békében!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Újszínház

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM