PREMIER: Ma mutatja be új klipjét a CRUX – Így készült az Erős váram (VIDEÓ)

A huszonkét tagú stáb egy egész napon át dolgozott a CRUX keresztény zenekar Erős váram című egysnittes klipjének forgatásán, egy külön erre az alkalomra átalakított peredi raktárépületben. A klipet, amelynek a bemutatója július 12-én, pénteken 20 órakor lesz, Molnár Csaba filmrendező jegyzi. Az operatőr Angyal Gábor volt. Sikula Gábor gitárossal beszélgettünk.

 

CRUX - Erős váram

 

„Először 2019-ben dolgoztunk Molnár Csabával, amikor a Megváltottál című klipünket rendezte. A klip abban az évben a Szikra Díj közönségdíját nyerte el. Nagy élmény volt az akkori forgatás. Érződött Csaba és a csapat szakmaisága, lelkesedése. Azóta vártuk az alkalmat, mikor dolgozhatunk megint. Öt év után az Erős váram az új közös alkotásunk. A Nem kell más című legutóbbi lemezünkön jelent meg.

Tavaly 18 ezer ember előtt volt a dal premierje az Ez az a nap! dicsőítésen, Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. Miután megjelent a szám koncertfelvétele, erre reagáltak a legtöbben. Egy igazi nyári klipet szerettünk volna forgatni, amihez ez a dal adta magát leginkább”

– kezdte a zenész, hozzátéve, az egysnittes videoklip Molnár Csaba ötlete volt, aki mindenben kikérte a véleményüket.

 

CRUX - Erős váram

 

„A forgatáson érezhető volt, hogy az egész stáb szívügye a klip. A díszletet Miriam Horňáková tervezte, a termet Szekeres Róbert festette ki, a falakon Baranyovics Borisz képzőművészeti alkotásai láthatóak.

Szerettünk volna valami különlegeset alkotni, amilyet még nem csináltunk. Célunk volt az is, hogy hozzunk valami meglepőt a felvidéki zenei szcénára. Molnár Csaba elképzelése messze felülmúlta ambícióinkat”

– részletezte Gábor, aki a CRUX hat további tagjával, Gábriel Deni énekesnővel, Gábriel Pál akusztikus gitárossal, Belicza Tamás basszusgitárossal, valamint Vörös Rózsa, Valacsay Krisztina vokalistákkal és Jaro Žigo jr. vendégdobossal szerepel a klipben.

 

CRUX - Erős váram

 

„A konkrét koreográfiát a forgatás napján gyakoroltuk be. Nagy kihívás volt, hogy mindig mindenki a helyén legyen. Úgy kellett a felvételt elkészíteni, hogy mindenki a legjobb formáját hozza. Ha egy valaki hibázott, nem lehetett kivágni. Újra kellett kezdeni elölről. Egymásra is figyeltünk, hogy biztonságos legyen a forgatás. Több felvétel született a nap folyamán. Már azt hittük, elkészült a legjobb változat, amikor csoda történt. A Teremtő azzal hálálta meg a munkánkat, hogy nem mindennapi alkalmat adott a legutolsó felvételre.

A lemenő Nap sugarai néhány percig olyan szögekben sütöttek be a raktárépület apró ablakain, hogy csodálatos hatást keltettek. Azonnal felvettük, és ez lett a klip végleges változata. Amint végeztünk, eltűntek a fények. Szerettük volna, hogy legyen áldás a klipen. Isteni gondviselésnek érezzük, hogy lám, a valóságban is benne van. Sokáig fel sem fogtuk, mi történt. Tervezni sem tudtuk volna jobban” – avatott be a Sikula Gábor gitáros.

 

 

Következő klipjük, a Moss meg című dalhoz is dobozban van már, de arra nyár végéig, szeptember első napjaiig várnunk kell. A CRUX zenekar legközelebb élőben augusztus 18-án, Csicserben, az ottani református közösség szabadtéri rendezvényén látható. Augusztus 28-án pedig Nyékvárkonyban, a Templomkert Fesztiválon lépnek fel.

 

CRUX - Erős váram

 

CRUX - Erős váram

 

CRUX - Erős váram

 

CRUX - Erős váram

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és a CRUX zenekar

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM