A Samaria Klezmer Band koncertje Nagymegyeren

2024. október 18-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik a Samaria Klezmer Band koncertje a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola koncerttermében.

A Samaria Klezmer Band 2016-ban alakult Somorján. Elsősorban hagyományos kelet-európai zsidó zenét játszanak, de repertoárjuk részét képezik a tradicionális jiddis és izraeli dallamok, valamint a múlt század zsidó színházaiban született – mára már világszerte ismert – dalok.

A klezmer dallamok mélyen gyökerező, ősi energiákat hordoznak, amelyek nemcsak a zenészek, hanem a közönség szívét és lelkét is feltöltik. Ezek a dalok, amelyek a múltból merítenek, képesek összekapcsolni a különböző kultúrákat és generációkat, miközben a legmélyebb emberi érzéseket szólaltatják meg. A Samaria Klezmer Band zenei világa így nem csupán egy koncertélmény, hanem egy utazás is, amely a hagyomány és a modernitás találkozásán keresztül kínál maradandó élményt.

A belépés ingyenes.

A zenekar tagjai

Janík Júlia – ének, kajon
Varsányi Ildikó – hegedű
Kollárik Barnabás – klarinét
Varsányi Gyuri – darbuka, kajon
Lelkes Tibor – harmonika

ATEMPO.sk

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM