MOST ÉRKEZETT: Csintalan Márk körülrajongja Stepa Erikát – Itt a Győztesek! (KLIP+SZÖVEG)

Stepa Erika énekesnővel forgatta Győztesek című új dalának a videoklipjét Csintalan Márk, a Felvidékről indult dalszerző, énekes, A DAL 2024 résztvevője. Bár a szám nem készült el az olimpiára, üzenete minden győzelemre érvényes. Az új klipről kérdeztük Csintalan Márkot.

„Az oroszlányi Stepa Erika énekesnőt gitáron szoktam kísérni, de előadtunk duetteket, írtunk közös dalt, remélem egyszer meg is jelenik az egyik. Szeptember elején volt egy koncertünk Budapesten. Ő jutott eszembe elsőként a Győztesek klipjének lány szerepére”

– vallotta be Márk, akinek testvére, Csintalan György dobol, Fánczi Gábor basszusgitározik, Harmati Máté játszik a billentyűs hangszereken. A felvételt Cserny Kálmán Bogi készítette a budapesti Origo Stúdióban.

 

Csintalan Márk

 

„Áprilisban írtam a dalt. Az elkészítésével egy kicsit megcsúsztunk, nyárra szerettük volna kihozni, de augusztus vége lett belőle.

Dúdolásból, hangszeres játékból születnek a refrénjeim. Ritkán van, hogy túlgondolok egy-egy dalt. Nem keresem a bonyolult dallamokat. Ez alól a Győztesek sem volt kivétel. Szeretem a popos, egyszerű zenét, amely rögtön megfogja a hallgatót”

– vallotta be a dalszerző, hozzátéve, a szöveg egy emberi győzelemről szól, ami egy fiú és egy lány között történik. 

„Arról szól, hogy sok hajtás után egy fiú bejön egy lánynak, és a fiú ettől győztesnek érzi magát. A világ legkisebb dolgaiban is meg lehet találni a győzelmet, ha ügyesek és bátrak vagyunk.

Fekecs Bence rendezte a klipet. Budapest második kerületében forgattuk, a környéken, ahol lakom. Egy délután és este készen voltunk” – részletezte Márk, aki sokat koncertezik. 

 

 

„Nagy örömömre, egyre többször hívnak haza, Nagymegyerre is zenélni. Legutóbb a Csemadok rendezte egészség-napon léptem fel a zárda udvarán. Egyéves a rajongói csoportom, amelyet Oslánszki Anita vezet, és már 700 tagot számlál.

Együttműködök több zenekarral, néha már keverem a hangszereket. Legutóbb éppen a szlovákiai Elán Forever zenekar koncertjére, amelyben az ipolysági Köpönczei Dani basszusgitárost helyettesítem, kikészítettem a basszusgitárt, miközben aznap éppen a gitáros helyett kellett beugranom. Életemben először fordult elő velem, hogy majdnem rossz hangszert vittem”

– nevetett a zenész, aki következő dalát Horváth Krisztián színész felkérésére írja.

 

Csintalan Márk

 

„Amíg csak akarod a dal munkacíme. Krisztiánt egy alkalommal tanítottam gitározni, azután nemrég megkeresett, hogy írjak neki egy számot. Most ezen dolgozunk. A zenekarommal pedig még mindig keressük saját, hangzásunkat. Szeretnénk egy olyan stílust, amellyel megéri dolgozni” – zárta beszélgetésünket Csintalan Márk.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Sámpár Anna

 

DALSZÖVEG: Győztesek

Fülledt a reggel
Szoros a nadrág
Már megint előttem
Megy ez a nagylány

Tekeri magát
Mint drót a csőrlőn
Vizet fakaszt a szemöldökömből

Feltűnnek délibábok, reggelek délutánok 
Arcodon látom éjjeli hurrikánok
Viszik el és hozzák, Michigan vagy Horvát
Mondhatod komolyan, hogy kicsi vagyok hozzád.

Felemelem a győzelem serlegét
Elhitetem te meg én az egy egész
Felemelem, a győzteseké az ég 
Enyém vagy mindörökké ebben legyél 

Énekelek ahogy minden reggel 
H Te is hallhasd a szívverésem 
Kopog egy motor a végét járja 
Ezt a ritmust püföli a szinuszával 

Teremtettem teterem teterem egy világot magamnak
De azt ne gondold, h bárhogy is tetszel megmondhatod, hogy mit csináljak
A győzelem annyi, mást nem hagyni, hogy
Előtted tegye magát 
Egyszerű lenne, de hölgyválasz van
Hódítsd meg az agyát

Mindent mindent visz
A bajnok mindent mindent visz
A győztes mindent, mindent visz
Szíveket rabol és a barlangjába bevisz

Felemelem a győzelem serlegét
Elhitetem te meg én az egy egész
Felemelem a győzteseké az ég Enyém vagy mindörökké ebben legyél

 

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM