Az Ismerős Arcok koncertje és Hobo életműgálája is látható lesz a Petőfi Zenei Díjátadó előtt a tévében

A közmédia koncertfelvétekkel és műsorokkal tiszteleg a Petőfi Zenei Díjas előadók előtt. A Dunán júniusban Nagy Feró, az Ismerős Arcok, valamint Földes László „Hobo” legnépszerűbb slágerei hallhatók, majd nagyszabású show-ban adják át a hazai könnyűzene kiválóságainak az idei elismeréseket. A június 8-i Petőfi Zenei Díjátadót a Duna, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió élőben közvetíti.

A 2016-ban alapított Petőfi Zenei Díjjal évről évre a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjait ismerik el. A rangos díjátadónak június 8-án ismét az A38 Hajó ad otthont. A díjkiosztó előtti hetekben a Duna az elmúlt félév zenei eseményeiből válogatva biztosítja a hangolódást a nyári fesztiválszezonra.

A csatorna június 1-jén 22 órától a 2019-ben Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett Kossuth-díjas Nagy Feró és a Beatrice 45. születésnapi koncertjével készül. Az MVM Dome-ban rögzített rock&roll show időutazásra invitálja a nézőket, hamisítatlan „Ricse-hangulattal”. A zenekar vendégei Weiszné Koós Ilona, Szendrey "Szasza" Zsolt, Görögh Dániel, Tóth Balázs és Varga Nóra. Több mint négy évtized halhatatlan slágerei csendülnek fel a koncerten, így a 8 óra munka és az Azok a boldog szép napok is.

 

 

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 21:40-től az Ismerős Arcok jubileumi, szimfonikus koncertjét tűzi műsorra a közmédia. A tavaly „Év zenekara” díjjal kitüntetett együttes énekese, Nyerges Attila korábban úgy fogalmazott: „Az Ismerők Arcok zenekar arra tette fel az életét, hogy valamiféle egységet hozzon létre a Kárpát-medencei vagy a világ bármely pontján élő magyarság között”. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő zenekart a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar kísérte a Budapest Kongresszusi Központban. Vendégelőadóként Mező Misit, Papp Gyulát és a 2023-ban „Év koncertje” elismeréssel díjazott 1ső Pesti Rackák zenekar vezetőjét, Ferenczi Györgyöt láthatják a Duna nézői.

 

Hobo

 

A díjkiosztó előestéjén, június 7-én 20:45-től a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsort ismétli a csatorna. A hazai könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere vehette át. Az előadóművészt a zenei és színházi színtér kiválóságai Hobo-dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel köszöntötték életpályája elismeréseként. A kifejezetten erre az alkalomra készült feldolgozásokat Gubik Petra, Wolf Kati, Németh Attila, Takáts Tamás és a Sezlony, valamint Petőfi Zenei Díjas előadók – Freddie, Szabó Előd, Szarka Tamás, Csík János – adták elő.

A Petőfi Zenei Díjakat showműsor keretében, több népszerű hazai előadó közreműködésével adják át június 8-án. Az élő adásnak köszönhetően a nézők és a hallgatóik is részesei lehetnek a zenetörténeti jelentőségű eseménynek.

ATEMPO.sk / MTVA