A legnagyobb slágerektől és mulatós daloktól lesz hangos Csáb – a 240 éve született Szeder Fábiánra is emlékeznek

Szent Iván-éjhez közeledve rendezik meg 2024-ben a nyolcadik évadához érkező szederFESZT zenei-kulturális fesztivált Csábon. Az esemény kulturális része ezúttal egy napra összpontosítódik, amit a LITE jelző is mutat. De aki szórakozni vágyik szombaton biztos megtalálja a kedvére valót a programban. A hétvégén a 240 éve született Szeder Fábián íróra, szerzetesre, az első palóckutatóra is emlékeznek, aki egyben a fesztivál névadója is.

Június 24-én, szombaton délután a helyi szabadtéri színpad és környéke újra megtelik élettel. Fellépnek a helyi diákok és tehetségek, majd bemutatja új műsorát a zenekarral kiegészülő Szeder Kórus. Veronika Spodniaková és muzsikusai női kórussal kiegészülve a szlovák népzene legjavából adnak ízelítőt. 

 

Mona Lisa Smile

 

Este nyolctól a szepsiből érkező Mona Lisa Smile a legnagyobb magyar és nemzetközi slágereket hozza elő élőben a fesztiválra. Őket pedig a 20 éves Sógorok követik, akik jubileumi fellépésükkel és mulatós műsorukkal alapozzák meg az éjszaka hangulatát. A napot ezúttal is buli zárja a legismertebb slágerekkel.

 

Sógorok

 

Már délutántól megnyílik a szederFESZT ÉLMÉNYPARK, ahol fa ügyességi játékok, ugrálók, csúszdák, körhinta, kézműves foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás, csillámtetoválás várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A fesztivál vasárnap ünnepi szentmisével ér véget, melyen a főcelebráns az aranymisés ft. Dobos Péter atya lesz, majd a 240 éve született Szeder Fábián író, szerzetes, az első palóckutató szobra is megkoszorúzásra kerül.

 

Szeder Fábián

 

Az eseményre és az élményparkba a belépés ezúttal is ingyenes. A részletes program a fesztivál eseményében, közösségi oldalán és a www.szeder.sk oldalon is megtalálható.

szederFESZT zenei-kulturális fesztivál 2024-ben is Csábon - részletes program

 

szederFESZT

 

EZ, ATEMPO.sk