75 éves Heilig Gábor zenész, előadóművész

Ma ünnepli 75. születésnapját Heilig Gábor zeneszerző, szövegíró, előadóművész, énekes, gitáros, basszusgitáros. Olyan együttesekben zenélt, mint az Apostol, Gemini, Bojtorján, 100 Folk Celsius, és olyan énekesekkal dolgozott, mint Ihász Gábor vagy Eszményi Viktória.

Budapesten látta meg a napvilágot 1949. október 27-én Heilig Márton és Klein Margit gyermekeként. Női fodrászként kezdett el dolgozni a hatvanas évek végén, később maszkosként is tevékenykedett.

1966-ban jelentek meg első dalai (Aki rózsát kap, Falba verem a fejem). 

 

 

1972 óta csak a zenével foglalkozik. Megalapította a Kerek-Perec együttest. 1975-ben az Apostol, 1976 és 1979 között a Gemini együttesben.

 

Heilig Gábor

 

1979-ben a Hungáriával is dolgozott, 1980-tól pedig néhány éven át a Bojtorján együttes kültagjaként játszott. Később önálló előadóként, majd Ihász Gáborral dolgozott együtt (Te és én, Állj meg kislány).

 

 

1982-ben Eszményi Viktóriának írta a Vidéki lány vagyok című dalt, majd négy nagylemezt is készítettek (Nekem Ő a legszebb, Veled és nélküled). 1983-ban össze is házasodta, egy fiuk született, Tamás (1983).

Eszményi Viktória, a mindig mosolygós Vidéki Lány

 

 

Tagja volt a Favágók zenekarnak (Vágó István együttese) is. 

Musicaljét (Császárok) bemutatta a Magyar Televízió. Színházi és filmzenéket írt, dolgozott gyerekeknek (Három kívánság) és a Rádiókabarénak. 

 

Heilig Gábor

 

A 100 Folk Celsius Heilig Gáborral folytatja tovább

100 Folk Celsius együttes tagja, négy nagylemezt írt velük. 2018-tól Orbán József halála után visszatért az együttesbe.

 

 

Rendszeresen fellép Hernádi Judittal és Kern Andrással is.

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Urbán Tamás és Kanyó Béla / Fortepan

Támogass minket!

Támogasd a 10 éves ATEMPO.sk-t, ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd, hogy további tartalmak készüljenek, még több információ, beszámoló, interjú, esemény jelenjen meg felületeinken. Támogatásoddal a jövőben is szolgálhatjuk a közösségünket. Köszönjük!

TÁMOGATOM