45 éves Száraz Dénes színész

Ma ünnepli 45. születésnapját Száraz Dénes felvidéki színész, akit sok filmből és sorozatból is ismerhetünk.

Érsekújvárott látta meg a napvilágot 1979. március 11-én.

Tizenhárom éves kora óta színész akart lenni. Gimnáziumi évei alatt rendszeresen indult prózamondó versenyen, ahol többször is eljutott a rimaszombati döntőig.

Tizennyolc évesen átköltözött Budapestre, ahol leérettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolára felvételizett. 1997-ben a harmadik rostáig jutott, ám ekkor nem vették fel a rangos intézménybe, ezért beiratkozott a Nemzeti Akadémiára. Ezt mégsem végezte el, mert közben 1999-ben bejutott a Színművészetire, Máté Gábor és Horvai István osztályába.

 

 

2003-ban diplomázott, majd két évig szabadúszóként dolgozott, többek között a Thália Színházban, József Attila Színházban, megfordult a Vidám Színpadon (ma Centrál Színház), a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban.

 

 

2005–2009 között a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszott. 2009–2012 között az Új Színház tagja volt. Játszott a Bánfalvy Stúdió, a 6SZÍN, a Belvárosi Színház darabjaiban is.

 

 

Bár tekintélyes színházi múlttal büszkélkedhet, igazi ismertségre mégis a 2009-es Soproni-reklámmal tett szert. Láthattuk őt a Jóban Rosszban, Mintaapák, Hazatalálsz sorozatokban, a Hurok, Kék róka, Most vagy soha! filmekben is.

Egy gyermek édesapja.

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Ma7