Új(ra) formában a MORTIFER zenekar – lemezt készítenek

Sok év szünet után újra összeállt és koncertezik a Mortifer zenekar! Aki a kétezres évek elején járt a Dél-szlovákiai fesztiválok egyikén az biztosan találkozott a zenekar nevével. 

Az 1999-ben alakult zenekart közel tíz év kihagyás után 2021-ben már lejátszott egy koncertet, de mindezt újabb három év szünet követte. Idén azonban vadonat újjá alakult a már nem tinédzserekből álló zenekar.

 

Az Új Felállás

A zenekar felállása folyamatosan változott az elmúlt két évtized során, a legfrissebb pedig kifejezetten izgalmasnak ígérkezik. Jelen vannak az alapító őstagok:

Bán Imi a mikrofon mögött, Lelovics Gábor gitáros és Szutyányi Adrián basszusgitáron, valamint két új taggal folytatja tovább a zenekar: Laczkó Sándorral a Hope Red gitárosával és Gőgh Ákossal a Gorlo Volka dobosával.

 

Mortifer

 

A régi-új Mortifer

A zenekar tagjai szerint a legnagyobb különbség a régi és az új Mortifer között a zenei fejlődésben és a hozzáállásban rejlik. Az internet lehetővé tette, hogy az új dalokon online is dolgozzanak a technika pedig, hogy a nappaliból demózzanak. A tagok azt is elmondták, hogy a régi dalok új formában, gitár riffekkel és néhol új szöveggel szólalnak meg. 

 

 

Megvolt a koncert, jön a lemez

Június közepén az új formáció első élő koncertjén, a peredi falunapon mutatta be az új koncertrepertoárját, amely négy új dalt is tartalmazott. Az egy órás koncert kizárólag saját dalokat tartalmazott, egy régi, egy új felépítésben.

“Ez egy 25 éves történet, amely régen nem kapta meg a lehetőséget, hogy beteljesedjen” - mondta Lelovics Gábor, gitáros.

A zenekar nem mindennapi kezdeményezésként indította el közösségi finanszírozós kampányát. Az új lemezüket támogatóik segítségével szeretnék rögzíteni, finanszírozni.

“A kis segítség is segítség, szeretnénk rendesen feljátszani az új és a legismertebb régi dalokat. Komolyan gondoljuk, ezért az új dalok részleteiből egy rövid videót is készítettünk. Az új lemezt pedig a www.mortifer.sk oldalon lehet támogatni.” - húzta alá Bán Imi, a zenekar énekese.

Láthatóan, a Mortifer tele van lendülettel és új ötletekkel, a következő koncertekről pedig közösségi felületeiken is hírt ad majd a zenekar.

ATEMPO.sk
Fotó: Mortifer