Kerekes Vicával és Gál Réka Ágotával újra színpadon a nagyhatású darab függőségeinkről

Bodó Viktor rendezésében mutatták be július végén A csoport című, nagyhatású darabot függőségeinkről a 6szín-ben. A rendhagyó előadásban, amit szeptemberben és októberben újra műsorra tűznek, két felvidéki színésznő, Kerekes Vica és Gál Réka Ágota is szerepel.

„Egy teremben székeket tesznek körbe. Fő a kávé, a tea, apró rágcsálnivalók kerülnek az asztalra. Sorban érkeznek a résztvevők. Vannak, akik már ismerik egymást, és kedvesen mosolyogva ölelik meg a másikat. Van, aki először van itt, ő félszegen elfoglalja az egyik széket és feszülten várakozik. Aztán körbeállnak, mélyen belenéznek egymás szemébe.

Feszült csend, majd mesélni kezdenek. Egyes szám első személyben, őszintén, tabuk nélkül. Ki hogyan került ide?

Milyen mélypontra érkezett az élete? Mi az, amit nem tud egyedül leküzdeni? Amihez segítségre van szüksége?

 

{facebook}https://www.facebook.com/hatszin/videos/685774069568325{/facebook}

 

A csoporthoz bárki csatlakozhat korra, nemre, szexuális vagy vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. A tagságnak csak egy feltétele van: a szerhasználattal való felhagyás vágya. Legyen a szered bármi: alkohol, nikotin, kábítószer, szerencsejáték, videojáték, pornó, vásárlás, munka. Kleptománia, bulimia és anorexia, szex, szerelem- és társfüggés. Mindegy, honnan jössz, mindegy, mit és meddig használtál, a csoportot csak az érdekli, hogy mit akarsz kezdeni a problémáddal és hogyan tud segíteni neked.” - olvasható az előadás színlapján.

 

A csoport - 6szín

 

Bodó Viktor előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készült. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Megfordul itt mindenféle ember a szobafestőtől az étteremtulajdonoson át a színházrendezőig.

Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával.

Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

Az előadás szereplői a felvidéki Kerekes Vica és Gál Réka Ágota, valamint Egyed Bea, Kádár Kinga, Kerekes József, Stork Natasa, Szécsi Bence, Terhes Sándor, Újvári Bors, Zsótér Sándor, Biró Kristóf, Molnár András és Pigler Emília Zita.

Az előadást négy alkalommal szeptember 11-én, 19:00 órától, szeptember 25-én 18:00 órától, október 14-én és 28-án pedig 19:00 órától lesz újra látható a 6szín színpadán Budapesten.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Szkárossy Zsuzsa / 6szín