Kassai győzelem az 59. Jókai Napokon – itt a végeredmény (+FOTÓK)

59. alkalommal rendezték meg a Jókai Napokat, a hazai magyar műkedvelő színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját Komáromban.

Szombat este kiderült, kik kapták az idei díjakt.

A 2024-es Jókai Napok legjobb előadásának járó Fődíjat a kassai KGSZT Diákszínpad hozta el Rókavadászat című előadásával, Bodon Andrea rendezésében. Mrožek darabjának előadásában akkora sikert aratott Képes Lóránt Rókaként, hogy sokáig emlegették a fesztivállakók. Meg is kapta a zsűritől a Legjobb férfi alakítás díját. A darab egy másik szereplője, Poláčik Emma pedig a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó tavaly alapított Ferenczy Anna-díjat is megkapta.

 

 KGSZT Diákszínpad

 

A Nívódíjat megosztva ezúttal a MEG+s(z)avaztuk Diákszínpad (Komárom) a Jószágország  ́24 című előadásért, valamint a GIMISz Diákszínpad (Komárom) a Majdnem című előadásért érdemelte ki.

 

GIMISZ

 

A Legjobb férfi epizódalakítás díját Pikler Mátyás, a Legjobb női epizódalakítás díját pedig Sebestyén Sára vehette át, akik mindketten a GIMISz Diákszínpad (Komárom) tagjai.

2024-ben Nagy Viktória kapt a Gergely József-díjat a legjobb jelmezért, a MEG+s(z)avaztuk Diákszínpad (Komárom) előadásáért.

 

MEG+s(z)avaztuk Diákszínpad

 

A zsűri különdíjaiban részesült

Miklós László és Tóth Gábor, az Orwell Állatfarm című regényének színpadi adaptációjáért
a Fókusz Diákszínpad, a közösség kreatív alkotómunkájáért
valamint a Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó Köre, a legjobb zenehasználatért és akusztikai kreativitásért.

 

NYEKK

 

Mindenkinek GRATULÁLUNK! A jövőhéten pedig egy élménybeszámolót is olvashatnak majd portálunkon Jókai Napokról.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Pálinkás Eszter