PREMIER: Rokonok, kedvesek, barátok a Kingfishers új klipjében – Dobozba raknám, a megálmodott dal (VIDEÓ)

Slágergyanús lett a mostanában egyre többet koncertező Ipoly-menti Jégmadarak új dala, a Dobozva raknám. A szöveg dobozba rakott régi emlékekről szól, amiket újra átélünk valakivel, még akkor is, ha éppen nincs velünk. Szólhatna egy régi barátnőről, egy szerettünkről is, aki már nincs velünk. Mindenkiben fel tud eleveníteni egy olyan emléket, amit már elrakott a dobozba. Reinold Benko Krisztián, a Kingfishers frontembere azt állítja, megálmodta a dalt.

„Na jó, nem az egészet viszont az első verze A-tól Z-ig egy álomból fakadt, ahol éppen ezt a dalt játsszuk élőben.

Hajnalban, félálomban oda rohantam a zongora elé, próbálva felidézni a dal többi részét is. Így íródott a szöveg és a dal egy szál zongorával.

 

Kingfishers

 

Persze, nem lett volna ilyen formája, ha Nagy Bálint gitárosunknak nincs egyből elképzelése a dal hangszereléséről. Még aznap fogta a gitárt, és elkezdtük a demó felvételét. 

Olyan volt, mintha Bálint is tudta volna, mi volt abban az álomban, és játszotta fel a jobbnál jobb ››fikcsiket‹‹“

– avatott be a zenész, dalszerző, énekes hozzátéve, január közepén, kihasználva az egyetemi vizsgaidőszak miatt otthon töltött időt, Nagy Bálinttal olyan megszállottan írták az új dalokat a készülő lemezükre, hogy még álmukba is kísértették őket.

MOST ÉRKEZETT: Sopronba szállnak pénteken a Jégmadarak – Gombaszögön ők indítják be a bulit!

OTT JÁRTUNK: Megtöltötték a várost zenével – ilyen volt az első Utcazene Fesztivál (FOTÓK)

„Február végén már a szeredi Randal Group Production stúdióban voltunk, ahol Jimi Cimbala és Tóth Zoltán producerek segítségével finalizáltuk és felvettük a dalt. Nem telt el sok idő és Csáky Mátyás, a KINEO Production vezetője, Nagy Bálinttal el is kezdtek dolgozni a forgatókönyvön. A klip egy baráti összejövetelt mutat be, ahol mindenki jól érzi magát, szórakozik, emlékeket gyűjt, és olyan dolgok derülhetnek ki, amiket más nem tudhat meg“ – sorolta Rajni, és elmondta, nagyon büszkék rá, hogy a legközelebbi barátaik, kedveseik és családtagjaik szerepelnek benne, egy házibuli keretében.

 

Kingfishers

 

„Senkit sem kellett győzködni, minden barátunk egyből rábólintott a szereplésre, és kezdődhetett az egész délután tartó forgatás. Ezúttal is hálásak vagyunk a segítségükért és kitartásukért!

Mivel a klipben nincs vágás, sokszor fel kellett venni. Mindenkinek tökéletes összhangban kellett lennie, hogy a szerepváltások és minden mozdulat a helyén legyen. Csáky Matyi videósunk hangosan irányított, a klip forgatása alatt csak rá figyelt mindenki“ – részletezte új klipjük születését Reinold Benko Krisztián.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás, KINEO Production