MOST ÉRKEZETT: Klipet forgatott hatéves dalához a No Para – Így szól a felújított Tökéletes vagy (+VIDEÓ)

Felújította Tökéletes vagy című 2018-ban megjelent dalát a párkányi No Para zenekar. Pszota Szilárd és csapata júliusban „egy állomásos mini turnéra” készül a párkányi sétálóutcán. És nem paráznak. Új dalokat írnak. Pszota Szilárd dalszerző, basszusgitáros énekessel beszélgettünk.

„Azért csak most készült a dalhoz videoklip, mert még vártunk egy kicsit.

Megfigyeltük, mi a trend a rádiókban. Eredetileg több mint öt és fél perces volt. A hallgató figyelme pedig legfeljebb két és fél percig intenzív. Utána már kávét főznek, kenyeret kennek, virágot locsolnak közben. Az új változat 2 perc 49 másodperc, bőven belefér az érdeklődési időbe”

– indokolta a Tökéletes vagy átírását a zenekar frontembere, hozzátéve, eltüntették a billentyű szólót, kidobták a gitárszólót, az aktuális nemzetközi politikai helyzetre utalva, beraktak némi háborús zajt. És a videóba írták a dalszöveget.

„Miután elkészült, már sajnáltuk, hogy nem tettük fel a nyers angol fordítást, szélesebb tömegekhez juthatott volna el, nagyobb érdeklődést váltott volna ki. A klip megjelenés óta sokan rám írtak. Nem tízezrek, hiszen egy kis hobbi zenekar vagyunk.

Felvidéki és magyarországi zenészek gratuláltak, hogy szuper és cuki. Volt, aki nehezményezte, milyen őszintén és nyersen fogalmaztunk. De kinek van ideje gondolkodni a mai világban? Ha valami rossz, ki kell mondani, hogy rossz. Nem lehet körülírni, abból úgysem ért az egyszerű hallgató” – sorolta Szilárd.

A klip végén maguk, a No Para zenészei, Mácsai Ferenc billentyűs, Lengyel Tibor gitáros, Jantošik Zoltán dobos és Pszota Szilárd basszusgitáros, énekes is feltűnnek. 

 

 

„Július 11-én, csütörtökön este fél kilenc tájban egy állomásos mini turnét tartunk a párkányi sétálóutca új szabadtéri színpadán. Ez az egy koncertünk lesz egész évben.

A zenénk nem tartozik sem a fiatalokhoz, sem az idősebbekhez, de van egy közönségünk, amely hallgatja a dalainkat” – tudatta a zenész.

Az új No Para-dalokból pedig nem  lesz hiány. „A San Remo című dalt egy kicsit átpofoztuk, rockballadát csináltunk belőle, így talán jobban bejön a rádióknak. Újdonságunk a „Vajon, mi van ott?”. A gyermeki rácsodálkozás dala. Az az elképzelésem, hogy majd Mácsai Feri kislányával vesszük fel. Ő kérdezget majd.

Van még egy friss dal, a „Változz meg egy kicsit!”, amelybe beraktunk egy dzsesszes, improvizatív részt. Arról szól, hogy sok mai fiatal srác megy bulizni, a buliban minél több fiatal csajt megfőzni, azután csodálkoznak, hogy otthon fekszenek egyedül és nincs senkijük. Pedig egyszerű az ügy, meg kell változni”

 – mesélte újdonságaikról Pszota Szilárd, a No Para zenekar frontembere.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó. No Para