Az Expired Passport új felállásban koncertezik a Zoboralji Rockfesztiválon - Lacza Gergely árulja el a részleteket

Az Expired Passport új felállásban koncertezik a Zoboralji Rockfesztiválon - Lacza Gergely árulja el a részleteket

A hétvégén Kolonban rendezik meg a Generációk Találkozása nevű háromnapos rendezvényt, melynek szombati napján, július 20-án tartják meg a nagymúltú Zoboralji Rockfesztivált. A kezdetben tehetségkutatóként indult esemény mára a hazai könnyűzenei együttesek seregszemléje lett, és sztárvendégként általában egy magyarországi fellépőt hívnak. 

Idén olyan csapatokra esett a választás, amelyek már nem egyszer jártak a fesztiválon az elmúlt több mint 20 év során. A sort a Szomorú Péntek kezdi 17 órától, amelyben felvidéki és magyarországi muzsikusok is játszanak. A zenekar vezetője az a Szemerédi Istán, aki az Ayers Rock ügyeit is intézi, s egykoron egyik fő szervezője volt a Felvidéki Magyar Szigetnek. 18 órától az Expired Passport, este héttől az LM Retro Band, majd 20 óra 30 perces kezdettel a Szkítia lép fel. 22 órától élőzenére bulizhatnak egészen hajnalig azok, akik még nem fáradtak.

Generációk Találkozása 2024-ben is sok fellépővel Kolonban - részletes program

 

Az Expired Passport új felállással lép pódiumra. Erről faggattam Lacza Gergelyt, a zenekar vezetőjét. Melyik poszton történt változás?

Tavaly a 25. éves jubileumi koncertünkön új tagként Angyal Tibor játszott velünk basszusgitáron egy fél koncertet (a maradék játékidőt a meghívott régi basszusgitárosaink töltötték ki), Tibinek azonban egyéb elfoglaltságai miatt sajnos nem jutott idő a zenekarra, így először az ismerőseink körében kutattunk új basszusgitáros után. Négy potenciális jelöltet is megszólítottunk, ők mind szívesen csatlakoztak volna hozzánk, de vagy túl komolynak érezték a feladatot, vagy már elígérkeztek máshová, illetve olyan is akadt közöttük, akinek a nagy távolság okozott gondot. Végül végső elkeseredésemben hirdetést adtam fel a SZMAZE Facebook csoportjában, illetve a saját oldalamon, és pár hét múlva

jelentkezett Nagy Zsolt, az egykori érsekújvári Nonsens basszusgitárosa, aki jelenleg a dunaszerdahelyi Szuperzöld nevű formációt erősíti.

OTT VOLTUNK: Élvejátszva - 20 éves az Expired Passport (+FOTÓK)

 

 

Ti már ismertétek egymást korábbról?

Igen, de nem igazán tartottuk a kapcsolatot. A dolog érdekessége abban rejlik, hogy amikor 1999 tavaszán Zselízen megrendezték a RITMUS ’99 nevű tehetségkutatót (többek között Robo Grigorov, Benkő László, Debreczeni Ferenc „Ciki” és Papp Sándor ültek a zsűriben), akkor 17 zenekarból a Nonsens végzett az élen, mi pedig a második helyen. Ott egyfajta barátság is kialakult a két csapat között,

ami egy általunk megszervezett minifesztivál koncertmeghívásában teljesedett ki. Most tehát jelentkezett Zsolt és azt mondta, próbáljuk meg. Ott tartunk, hogy az első közös koncertünkre kerül sor Kolonban. Mivel azonban Pulen Kriszta igazoltan hiányzik, így holnap és augusztus elsején Dunaszerdahelyen régebbi énekesnőnkkel, Hodosy Mariannával állunk színpadra.

 

 

Hol lehet még látni benneteket?

Október 26-án szintén Dunaszerdahelyen egy több zenekaros nagyszabású koncertet szervezek Michnya Róbert barátommal, ahol már a Big Man Banden és rajtunk kívül biztosan fellép a RAF-II, de többet erről még nem szeretnék elárulni. Addig is mindenkit várunk Kolonban!

ATEMPO.sk
Fotó: Expired Passport