Forgatag a városban – a Komáromi Napok arcai (FOTÓK)

Bernáth Tamás színművész huszár egyenruhában. A Jászai Mari-díja Bandor Éva pedagógus férjével a Helios Fotóklub fotópiknikén. Korpás Éva népdalénekes az Európa-udvar szökőkútjának peremén. Képek az idei Komáromi Napok forgatagából.

 

Komáromi Napok

 

Közben pedig mindenhol áradó tömeg. Az Öregvárban, az ostromlakomán is, ahol boldog tanítónőkkel és egy oroszlánnal találkoztunk. A Hollandiában dolgozó Pásztó Tamás könyvet ír a világ gulyásairól.

 

Komáromi Napok

 

Ott járt Ollé Erik, a kassai Thália Színház színésze. Bernáth Tamás színművész és műsorvezető társa, Roberta Krnášková bábszínésznő és néptáncos a kedvünkért pózoltak Keszeg Dáviddal, a Komáromi Napokat, Komárom Városával szervező KEMAR cég menedzserével. Több éve ők a városnapok nyerő párosa! Majd a színművész Shakespeare mesterre és a Szentivánéji álom című drámára gondolva, azt kiáltotta: ide nekem az oroszlánt is, és máris a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola hatalmas kabalája mellett pózolt.

 

Komáromi Napok

 

Fabók Mancsi Bábszínháza éppen pakolt, amikor Fabók Mariann színművészt megkértük, mutassa meg Vitéz Lászlót és vas Juliskát, akikről bábos meséje szólt. Azután egy kisfiú is kikölcsönözte Vitéz Lászlót, az ördög és csontvázverő hősi bábut.    

 

Komáromi Napok

 

Az Európa-udvarban a zeneiskola növendékei is koncertet adtak az apró színpadon. Egy diák éppen dobszőnyeget cipelt a színpad felé. A szökőkút mellett, a napfényben Korpás Éva népdalénekes üldögélt, aki nemrég tárt haza Máltáról. Összefutottunk a Jászai Mari-díjas Bandor Évával és férjével, Szabó Gábor pedagógussal is. Távolabb pedig Naňo Niród, a SABRƩ zenekar énekese üldögélt barátaival.

 

Komáromi Napok

 

Nem messze, az idén 65 éves Helios Fotóklub tartott szabadtéri fotópikniket. Sedliak Pál fotóművész éppen Bernáth Tamás fotóját mutatta nagyméretű kollázsán. Kopják Angelika a New Yok-i Brooklyn-hídról készült fotójának örült, ami szerepelt a bakancslistáján. Holop Ferenc klubelnököt pedig fotói mögött álldogálva kaptuk lencsevégre.

 

Komáromi Napok

 

Áradt a sokaság végig a kézművesek között is. Vajlik Noémi, vagyis Nomini, az amigurumi technika szlovákiai magyar királynője, minden évben horgol egy felhőt a Komáromi Napokra. Balázsy Géza grafikusművész és illusztrátor az illusztrációit és csodaszép rajzait álmodta kerámiafigurákká Kerámiamánia birodalmában. A kézművesek utcájában ő volt a kerámiasárkányok ura.

 

Komáromi Napok

 

Estefelé, ezer lufi mellett, Lakatos Alex, a Korál Tribute Band zenésze és vezetője állt modellt nekünk. Lefényképeztük a Komárom színeiben úszó városházát. Majd azzal a jóleső érzéssel távoztunk a belvárosból, hogy ez csak egy nap néhány pillanata volt az idei Komáromi Napokból, amelyek május elsején érnek véget.

Nézzék hát, a városi forgatag képeit!

 

kn-01-bernath-tamas
kn-02-fabok-macsi-babszinhaza
kn-03-vitez-laszlo
kn-04-eotvos-iskola-csapata
kn-05-paszto-tamas
kn-06-olle-erik
kn-07-ostromlakoma
kn-08-keszeg-david-foszervezo
kn-09-fotopiknik
kn-10-sedliak-pal
kn-11-kopjak-angelika
kn-12-holop-ferenc
kn-13-huszarok-1
kn-14-huszarok-2
kn-15-dobos-szonyag
kn-16-nomini
kn-17-balazsy-geza
kn-18-toth-tiborek
kn-19-bandor-evaek
kn-20-gabor-roka
kn-21-korpas-eva
kn-22-verkli
kn-23-ano-nimrod
kn-24-tanc
kn-26-lakatos-alex
kn-27-este

 

Szöveg és fotó: Bárány János, ATEMPO.sk