A HELYSZÍNRŐL: Ez már majdnem Los Angeles! – mondta komáromi csillaga leleplezésekor Bandor Éva (+FOTÓK)

Elegáns fekete estélyiben, édesanyjával érkezett a komáromi Tatra mozi elé április utolsó hétfőjén délután fél öt tájban Bandor Éva Jászai Mari-díjas színésznő, filmszínésznő, ragyogó szlovákiai és külföldi filmes elismerések birtokosa. Csillagot kapott a komáromi hírességek sétányán. Ivan Reitman, Kaszás Attila és Mokos Attila után, az övé lett a negyedik.

Mokos Attila csillagot kapott Kaszás Attila és Ivan Reitman mellett

 

Bandor Éva

 

Keszegh Béla polgármester a színművésznő tiszteletére összegyűlt sokaság előtt hangoztatta, az idén először volt jelölés az elismerésre, amit azután a szélesebb testület fogadott el. „Számtalan hölgyre lehetünk büszkék. Örülök, hogy Bandor Éva így képviseli a várost” – utalt a színművésznő sikereire.

 

Bandor Éva

 

Szabó G. László újságíró méltatásában előbb színészóriásokat, Páger Antalt, Törőcsik Marit idézett a színészi mesterségről. „Csillagot avatni jöttem. Nem égi, földi csillagot. Itt egy földi csillag. Fürödhetünk a sugarában” – fűzte a mondatokat a Vasárnap hetilap munkatársa, majd hosszan beszélt Bandor Éva páratlan színművészetéről, felidézve filmfesztiválokon átélt fontos közös pillanataikat. „Szeretett városomnak lett csillaga. Fürödjenek a fényében!” – fejezte be páratlan laudációját Szabó G. László.

Bandor Éva lett a legjobb női mellékszereplő - átadták a legrangosabb szlovák filmdíjakat

 

Bandor Éva

 

„Oliva zöld gránitkövet választottam. Az eddigi csillagokhoz is a világ más-más országaiból hoztam a gránitot” – avatott be a csillagot kivitelező Ryšavý Boldizsár vállalkozó, kőfaragó, a mozi üzemeltetője. „Úgy tervezem, hogy az egész utcában lesznek majd a komáromi hírességeknek csillagaik, egészen a Klapka térig” – tette hozzá.

 

Bandor Éva

 

Azután fellebbent a fehér vászon, és Bandor Éva meghatódva nézte csillagát. Egy közelben álló újságírónő megkérdezte: Éva, tetszik? Nagyon – érkezett a lelkes válasz. „Ez már majdnem Los Angeles!” – érintette meg a gránitkövet a színésznő, aki azután hosszan fogadta a virágcsokrokat és az ajándékokat.

 

Bandor Éva

 

A megjelentek pedig aznap este ingyen tekinthették meg a moziban a Gyermekek című filmet, Jaro Vojtek rendezésében. 2015-ben Pekingben, a nemzetközi filmfesztiválról a legjobb mellékszereplő díját hozta haza Bandor Éva színművésznő a filmben nyújtott alakításával.

 

Bandor Éva

 

Szöveg és fotó: Bárány János, ATEMPO.sk