Viharmosta nulladik nap a Bánkitón

Szerda éjjel szerencsésen megúszta a vihar javát a nulladik napra érkező nagyjából 1000 vendég. A katasztrófavédelem jelentése szerint a fesztivál területétől 5 kilóméterre 100-120 km/órás széllökéseket is hozott a térségbe betörő ciklon. Végül komolyabb problémák nélkül ért véget az este, a szervezők az időjárásra való tekintettel lekapcsolták a nulladik napi programokat. A vendégek nagyrésze visszatért a sátraikba, a keményebbek viszont spontán házibulikat csináltak a Tilos Rádió színpada előtt és az idén debütáló Auróra helyszínen a Nádas Kempingben, ahova folyamatosan visszaszállingóztak az emberek. Hajnalban Carl Oh, a Tilos színpadmestere mentette meg végleg a bulit reggelig tartó rave-partijával az S*10 sátorban, ahol már rendes közönség előtt nyomhatta, amíg kinn az eső magányosan csepergett.

Bánkitó Fesztivál

A rossz idő ellenére a szervezők teltházra számítanak pénteken és szombaton is, így arra kérnek mindenkit, hogy az online elővétel lezárta után senki ne induljon el jegy nélkül a fesztiválra.

Aki Bánkitóra készül és jegye is van, az mindenképp készüljön meleg ruhákkal és zárt cipővel. A tegnapihoz hasonló vihar már nem várható, de esőre és hűs szellőkre még lehet számítani.

A csütörtöki programokat változás nélkül megtartják, a Tószínpadon kezdődik a beállás, a Kisrétre és a bánki közösségi terekbe pedig várják a fesztiválozókat filmvetítésekkel, közéleti_kulturális beszélgetésekkel. Emellett a Bar72 tegnapi headlinereinek, a Nagy-Britanniából érkező Red Rack’emnek és Crimson & Chromnak ma lesznek megtartva a szettjei.

Bánkitó Fesztivál

Egy kis ízelítő a mai programból:

A Kisréten a Recreativity - Szeméttől a designig workshopján készíthetnek a vendégek menő cuccokat a saját fesztiválszemetükből, A Polgármesteri Hivatalban 18:30-tól a Mentőcsónak Egység: Menekülj okosan! Migraction interaktív színházi játékán vehetnek részt az érdeklődők, este pedig a Fran Palermo, az Ivan & The Parazol, Zosha + Cadik, az Uffalo Steez és Ao Uzzi + Sixsix pörgetik majd a gitárokat és a lemezeket.

A RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

ATEMPO.sk