45 éves Szeredy Krisztina felvidéki énekművész

Ma ünnepli 45. születésnapját Szeredy Krisztina felvidéki énekművész, operaénekes.

Érsekújvárott látta meg a napvilágot Sztredová Krisztinaként 1979. június 10-én. 1985 és 1993 között az Érsekújvári Zeneiskolában tanult ének és zongora szakon.

A gimnáziumi évek alatt a Csemadok zenés színpadának a tagja volt Záhorszky Elemér vezetésével, mellyel Szlovákiában és Magyarországon is sok fellépésük volt. Énektanára Halla Mária volt, akinek sokat köszönhet a családja mellett. Ebben az időszakban döntötte el véglegesen, hogy énekesnő szeretnék lenni.

 

 

Először a Budapesti Operettszínház iskolájában tanult, majd 2005-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész szakán diplomázott. Énektanára volt Tokody Ilonána is.

1998-tól 2000-ig a Budapesti Operettszínház tagja volt, 2001 és 2003 között a debreceni Csokonai Nemzeti Színház foglalkoztatta. De a budapesti Turay Ida Színháznak, a kassai Thália Színháznak, az Interoperettnek és a Magyar Zenés Színháznak is tagja volt.

 

 

Két egymást követő évben vendégszerepelt a londoni Covent Garden iskolájában. Ezek után két éven keresztül az USA-ban és Kanadában koncertezett.

2006-ban vette fel a művésznevét. Számos országban állt már színpadon, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Kanadában és Amerikában is.

2023-tól a Leblanc Győzővel járja a világot, ahol közös műsorukkal nyűgözik le a közönséget.

 

 

A Duna TV és Dankó Rádió közkedvelt énekesnője. Számos hazai és magyarországi rendezvény meghívott vendége. Az Őszirózsa Nótaverseny állandó zsűritagja. Az éneklés mellett pedig még tanítással is foglalkozik.

2016-ban Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült a világ magyarságáért végzett szolgálatáért.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Szeredy Krisztina