A felvidéki Phoenix RT is fellép - sztárparádé a Petőfi Zenei Díjátadón

A magyar könnyűzenét ünnepli a közmédia szombat este: kilenc kategóriában találnak gazdára a Petőfi Sándorról mintázott aranyszobrok. A Petőfi Zenei Díjátadót sztárfellépők teszik teljessé.

A Petőfi Zenei Díjátadó házigazdája, Habóczki Máté lesz, aki a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője.

„Izgalmas produkciók várnak ránk most is. A Duna dalválasztójából ismert Here We Are, a felvidéki Phoenix RT és Nagy Adri közös produkciója mellett az idei győztes dal előadója, László Evelin is zenél majd nekünk. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus-díjas énekes, Pély Barna pedig premierben mutatja be új dalát, amit az olimpia alkalmából írt” – fogalmazott a Petőfi Rádió Hallo, Magyarok! reggeli műsorából, valamint az M2 Petőfi TV Mit kíván? című kívánságműsorából is ismert műsorvezető. 

A magyar jazzélet két meghatározó szereplője, Szőke Nikoletta és Sárik Péter a rockzenei színtér feltörekvő tehetségeivel, a Negál zenekar tagjaival lép majd színpadra. 

A 2016-ban alapított Petőfi Zenei Díjjal évről évre a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjait ismerik el. A rangos díjátadónak június 8-án 19:40-től ismét az A38 Hajó ad otthont. Az élő adásnak köszönhetően a nézők és a hallgatóik is részesei lehetnek a zenetörténeti jelentőségű eseménynek.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: WildungPhoto