MOST ÉRKEZETT: Keszegh Vivien, az Excluded énekesnője nyerte az Év hangja versenyt (ITT AZ EREDMÉNY)

Kilenc fiatal énekes mutatkozott be a Nagy Noémi (elnök), Nagy Laura Viktória és Hervay „Enosz” László alkotta zsűri előtt, június első napján, az Alistáli Sport- és Kultúrközpont színpadán. Keszegh Vivien elsőként indult. A Gútán tanuló diáklány rajt-cél győzelmet aratott.

Ő volt a kétévente megrendezett Év hangja verseny 10 éves történetének századik versenyzője. Renáta Záhorská, a komáromi Művészeti Alapiskolában tevékenykedő énektanárnője, két bátorkeszi növendéke sikerének is örülhetett.

 

Keszegh Vivien

 

„Úgy mentem a versenyre, hogy lesz, ami lesz. Két évvel ezelőtt harmadik lettem az Év hangján. Renáta Záhorská tanárnő most megkérdezte, lenne-e kedvem újra megpróbálni. Beleegyeztem, mivel szeretem a megpróbáltatásokat.

Amikor lejöttem a színpadról a tanárnő elárulta, megint könnyeket csaltam a szemébe” – mondta a boldog győztes, akit néhány órával az eredményhirdetés után értünk utol.

 

Keszegh Vivien

 

Vivien Miley Cyrus „Flowers” című slágerével és a „Zöld, a bíbor és a fekete” című dallal indult, Vörös Zoltán Bence gitáros kíséretében, aki alkotótársa a csallóközaranyosi Excluded zenekarban és párja az életben. „A zsűrit meglepte a két különböző stílus. Azt mondták, örömmel látták, mennyire felszabadult voltam a színpadon” – tudatta a fiatal tehetség.

„Nem stresszeltem én sem, az utóbbi időben szinte teljesen elmúlt a lámpalázam, amikor színpadon vagyok. Zenekarunk, az Excluded most gőzerővel készül a június 22-ei otthoni, csallóközaranyosi koncertre. Június 29-én Nagykeszire megyünk Vivivel, mint duó. Közben gőzerővel írjuk az új számokat, hiszen jövőre sok koncertet tervezünk, szeretnénk majd minél több zenei fesztiválra eljutni, és ahhoz saját dalok kellenek” – sorolta Vörös Zoltán Bence gitáros.

Alkotótársakból, szerelmesek – Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

„Az eredményhirdetés végén, miután még egyszer előadhattuk a dalokat, nagy sikert aratott a közönség körében, hogy megpusziltuk egymást” – avatott be Vivien.

 

Az Év hangja 2024 dobogósai:

1. Keszegh Vivien
2. Szőcs Emese
3. Jurányi Viktória

A közönségdíjat a somorjai születésű Heller Antónia kapta.

Renáta Záhorská tanárnő, akinek másik növendéke, a szintén bátorkeszi Nátek Eszter különdíjban részesült a versenyen, szűkszavú volt. „Nekem csak visszaigazolás, hogy jó irányba terelgetem őket” – írta portálunknak.

 

Év hangja 2024

 

Az énekverseny legfiatalabb versenyzője, a somorjai születésű, 12 éves Jurányi Viktória volt, aki Heller Antóniával együtt a somorjai Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola diákjai.

„Mindkét lányra nagyon büszkék vagyunk. A nyereményük, hogy különböző rendezvényeken mutathatják meg énektudásukat, tehetségüket.” – tudtuk meg énektanáruktól, Janík Júliától.

És hol ünnepelte meg a győzelmét Keszegh Vivien? „Kisújfalun, a Naplopóban, egy jó kis ElektroAkuszthik koncerten, amelyben Brúder Bettina is zenél, akivel kollégák vagyunk a búcsi Felvidéki Rockszínház társulatában. Bettina is indult az Év hangja versenyen. A dobok mögött pedig az Excluded dobosa, Markovics Áron ült” – árulta el Keszegh Vivien, hozzátéve, nagy lendületet adott neki az Év hangja elismerés, hogy ugyanígy folytassa útját a profi éneklés felé.

 

Keszegh Vivien

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó. archívum