Ardamica Zorán ünnepi zenét írt Fülek városának

Fülek intézményi arculata saját ünnepi zenével bővült az elmúlt hónapban: A barokkos hangvételű művek szerzője Ardamica Zorán, Füleken élő komponista, író, publicista és fordító, akit sokan még a Romlás Virágai zenekar éléről ismerhetnek.

Hiányzik a zenekarosdi – Ardamica Zorán már írja következő albumát

A rögzített darabok különböző hivatalos alkalmakkor, ünnepélyeken hangzanak majd fel.

Először a helyi pedagógusdíjak átadásán a VMK színháztermében találkozott velük a közönség.

„Különféle ünnepi rendezvényeken, eseményeken, szertartásokon használható hangzó kulisszaként vagy ezek részeit kötheti össze. Mivel a város a barokk kor hagyományait őrzi, a barokk korszak sajátosságai szerint stilizáltam e kamarazenét, mely természetesen kortárs jegyeket is magán visel” – jegyezte meg Ardamica, aki művét városának ajándékozta.

 

Partita Ceremonia CD

 

Agócs Attila polgármester szerint a Partita egyes tételei részét képezik majd azon város vagy városi intézmények által szervezett egyes események dramaturgiájának, amelyek történelmi vagy ünnepi kontextusába jellegüknél fogva beleillenek. „A Partita Ceremonia kiegészíti a város intézményi arculatát. Gratulálok mindenkinek, aki a CD megvalósításában részt vett, a szerzőnek pedig köszönöm e gesztust” – mondta.

A Partita Ceremonia CD kilenc tételt tartalmaz, a felvételeken olyan zenészek működtek közre, mint Farnbauer Péter, Botoš Jozef, Demecs Tomáš, Gondáš Henrich, Novotný Richard. A lemez a pozsonyi Microgramma kiadónál jelent meg.

A felvétel hamarosan meghallgatható lesz a legnagyobb videómegosztón is.

ATEMPO.sk
Fotó: archívum