Missa Missio - Szarka Tamás ingyenes nagykocerteket ad a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján

A Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából két alkalommal is bemutatásra kerül Szarka Tamás Missa Missio című miséje.

A Kossuth-díjas szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a darab bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez.

FOTÓK: Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Szarka Tamás és zenekara előadásában 2021. szeptember 5-én 18.00 órai kezdettel Prágában a kisoldali (Malá strana) Szent Miklós templomban lesz látható és hallható a Missa Missio mise. Az est vendége Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán énekesnő. A Prágai Magyar Kulturális Intézet által szervezett rendezvény védnöke Dominik Duka O.P., a Prágai főegyházmegye érseke, bíboros.

Az Ars Sacra Alapítvány szervezésében 2021. szeptember 7-én, 19.00 órától pedig az Esztergomi Bazilika ad otthont a grandiózus szakrális zenei darabnak.

 

 

Szarka Tamás csaknem négy évtizede áll a színpadon. Az 1983-ban indult Ghymessel 19 albumot készített, első önálló szerzői estje 2006-ban volt a Zeneakadémián. Számos színházi felkérésre készített zenét, egészestés darabot írt Máriáról, Benyovszky Móricről, Dózsa Györgyről, ő komponálta az Üvegtigris 2. című film zenéjét. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonnyolc országában, koncertezett Al Di Meolával, a Harlem Gospellel is.

ATEMPO.sk