KLIPPREMIER: Itt a Phoenix RT új lemezének első dala - Nincs mit vesztenem (+SZÖVEG)

Ahogy tavaly ősszel ígérték a Phoenix RT-s srácok az újévben meg is érkezett a készülő új lemezük első előfutára.

„Egy nagyon aktív, mozgalmas évnek nézünk elébe, bár igazából az elmúlt időszak is az volt Marci érkezése óta. Talán ennyire soha nem pörögtek még az események a zenekar körül, mint mostanában. Két éve csatlakozott Marci és jelenleg a második lemezen dolgozunk vele. Egyébként olyan, mintha a kezdetektől vele zenélnénk, nagyon beleolvadt a zenekarba, és tényleg egy hullámhosszon vagyunk minden téren.” - mondat Puss Tamás

Az új dal a Nincs mit vesztenem címet kapta. „Első körben három dalt rögzítettünk az új lemezre és egyhangúan úgy éreztük, ennek a dalnak kell lennie az elsőnek, amit megmutatunk.”

Nyár végén-ősz elején érkezik az új lemez, melynek felvételeit már decemberben elkezdte a zenekar. „Úgy ahogy az előző két albumnál, most is Varga Zolival /SongSongProduction/ dolgozunk.” - tette hozzá a frontember.

 

Phoenix RT

 

A dal szövegét ezúttal is Tomi írta. „A verse első pár sora éppen vezetés közben talált meg és onnan sorban jöttek a gondolatok.

Emberek vagyunk, hibázunk, de tudni kell felállni, megoldást találni az adott problémákra. Nem szabad félni a kihívásoktól, az ismeretlentől. Tenni kell, menni előre, nem a múlton rágódni és nyalogatni sebeinket.”

A zene megint igazi csapat munka volt. „Általában nálunk a próbateremben íródnak a dalok. Valaki hoz egy alap riffet és elkezdjük formálgatni. Viszont Marci a zenei agy :) – a próbai dalszerzés után rengeteget dolgozik egy-egy dalon otthoni kis stúdiójában. Nála szoktuk feldemózni ezeket a vázlatokat.”

Klippet is készítettek a srácok a készülő lemez első dalához, de ezúttal egy új csapattal dolgoztak.

„Szerettük volna, ha maga a dal kerülne előtérbe, így egy egyszerű ámde ütős klip volt a terv. Mondhatni egy klasszikus imidzs-klip – ilyenünk még úgysem volt :)

Győrben forgattuk január elején egy hangárban és nem volt túl meleg :) Viszont azt gondolom Kerecsen Laciék nagyon jól megcsinálták - nekünk nagyon tetszik. Első ízben dolgoztunk velük. Lacit a New Friend Request zenekarból ismerheti a nagyközönség, turnéztunk együtt tavasszal és akkor került szóba, hogy a következő klipet szívesen forgatnák ők. Dolgoztak már többek közt a Fish!, Useme, Nova Prospect zenekarokkal és még sorolhatnám…!Ügyesek a srácok nagyon. Pacsi Syndrome :)”

És akkor jöjjön a klip!

 

 

De a srácok nem lassítanak. „Gőzerővel írjuk a lemezt, szeretnénk időben megjelentetni. És addig még 2 klipes dal is készül, hogy felvezesse az új albumot. Lesz egy nagy lemezbemutató természetesen, de erről a későbbiekben több infót is elárulunk.

Ami még aktuális, hogy február 8-án indul egy 12 állomásos tavaszi turné, mely április végéig tart. Egy ingyenes nagyszabású bulival indítjuk az évet a nemesócsai kultúrházban, rá egy hétre pedig a zenekar történetében először LONDON-ban zenélünk az Alvin és a Mókusok társaságában. Többségben önálló koncertjeink lesznek, de fellépünk 1-1 buli erejéig a Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, valamint a Hooligans vendégeként is.”

Sok sikert kívánunk mi is a csapatnak az ide évre!

 

DALSZÖVEG: Nincs mit vesztenem

Mondd, mit látsz az előtted lévő útból?
Amikor a visszapillantóból,
Figyeled azt amit régen feledni kéne már.
Mondd, mit vársz rózsaszín álmoktól,
Amikor lustaságod gátol,
És homlokon csókol a rideg valóság!

Refr.:
Van, hogy elvétem, mégis túlélem,
Arccal a fény felé,
Nekem nincs mit vesztenem.
Van, hogy elvétem, mégis túlélem,
Szemben az árral, nekem egy lapon mindenem,
Nincs mit vesztenem!

Mondd, miért félsz?
Minden alkalommal, amikor félresiklik nem úgy van,
Ahogy régen eltervezted. Csak cipeled kereszted.
Mondd, mit látsz az előtted lévő útból…

Szárnyaszegett tervektől,
Néma csalódottságtól,
Kiveszik lassan a lélekből,
Húrjain már nem úgy szól.

Refr.: Van, hogy elvétem ...

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk