Díjátadóval és színházzal ünnepelték Csábon a 75 éves Csemadokot (+FOTÓK)

Idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját a Csemadok. A csábi alapszervezet rendhagyó évindító programsorozattal emlékezett erre a jeles eseményre. 

Első nap megtartotta a tagság az ünnepélyes évzáró-évindító ülését, ahol kiértékelték az elmúlt évet és megfogalmazták az idei terveket is. 

Az ünnepi alkalomból Zaťko Ervin elnök javaslatára megalapították a Csemadok Szeder Díjat, melyet első alkalommal ifj. Miskei Ferenc vehetett át, aki 10 éve csatlakozott szervezethez és az egyik legaktívabb tagja lett.

 

Zaťko Ervin és Miskei Ferenc

 

Közreműködött a község templomáról készült könyv kiadásában, a faluról készült kisfilm elkészítésében és rendszeresen publikál különböző újságban is.

A díjjal a szervezet a község azon aktív személyeit szeretné elismerni, akik tesznek, tettek magyarságunk, kultúránk, hagyományaink megőrzéséért, továbbadásáért Csábon.

 

Lajos András

 

Másnap folytatódott a Csábi Színházi Esték sorozat, ahol ismét Lajos András színművész látogatott el a községben.

Soóky László Papa különböző hangszereken hegedül című humoros monodrámáját mutatta be, ahol megtudhattuk miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a „búcsi jazz” zenekar.

 

Lajos András

 

Lajos András

 

Lajos András

 

Lajos András

 

Lajos András

 

Lajos András

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin és archívum