Megmutatta zenekarát Koczkás Eszter (+FOTÓK)

Megmutatta zenekarát Koczkás Eszter (+FOTÓK)

Koczkás Eszter saját zenekarával lépett fel Gútán. A 7. Hajómalom Fesztiválon. A 12 éve gitározó és 6 éve éneklő dalszerző, előadó, aki a zenéért feladta ígéretesen indult élsportolói karrierjét, bemutatta portálunknak a zenekarát. És azt is elárulta, melyik dalával dolgoznak hamarosan a stúdióban.

 

Koczkás Eszter

 

„Ahogy befejeztem a komáromi gimit, és Székesfehérvárra, a Kodolányi János Egyetemre kerültem, kezdett felfelé ívelni a zenei karrierem. Ez az otthoni és az egyetemi énektanáraimnak is köszönhető. Arra gondoltam, ha már zenét tanulok, miért ne próbálnék meg zenekart alapítani. Két év egyetem után, most végre sikerült. Nagyon jó a csapat! Megértjük egymást” – mondta mosolyogva a komáromi énekesnő, hozzátéve, hogy a zenekar tagjai szintén a Kodolányiba járnak, vagy már be fejezték ott a tanulmányaikat.

 

Koczkás Eszter

 

„A dobok mögött Juhász Patrik ül. Az elejétől kezdve egy hullámhosszon vagyunk. Az osztálytársam, együtt ülünk. Hasonló a zenei ízlésünk is, és amikor terveztem, hogy indítok egy zenekart, ő volt az első, akire azt mondtam, szeretném, ha velem zenélne. Kiss Anna, a zongorista is jó barátom. Olyan zongoristát kerestem, akiről tudtam, hogy tombolni lehet vele, de érzelmesebb dolgokat is el tud úgy játszani, ahogy kell. Kiss G Marci basszusgitárossal később ismerkedtem meg az egyik tanárom által. Marci szintén egy nagyon tehetséges zenész, akinek remek ötletei és észrevételei vannak.” – sorolta Eszter.

 

Koczkás Eszter

 

Azt is megkérdeztük, melyik a kedvenc száma. „A Blood over water. Először akusztikusan tettem fel minden zenei platformra, de nagyon hiányzott a töltet. Ez az első dal, amit a zenekarral közösen hangszereltünk és szeretem is énekelni. Nagyon energikus, dinamikus, mindenki ki tud benne bontakozni” – avatott be az énekesnő, aki elárulta azt is, hogy a napokban új dalt rögzítenek. „A River című dalt vesszük fel, amit Gútán, a 7. Hajómalom Fesztiválon másodszor adtunk elő a közönségnek. Albumunk is lesz. Majd idejében szólok” – ígérte meg Koczkás Eszter, akivel vasárnap 19.30-kor Komáromban, a De Luxxe Cafe-ban, majd a Locals-ban is találkozhatunk.

 

 

Bakos Orsolya Virág, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Boglárka / ATEMPO.sk