Shakira, a pop-rock-latin zene egyik legnagyobb alakja

Shakira háromszoros Grammy-díjas kolumbiai énekes-dalszerző, zenész, producer, táncos és filantróp 1977. február 2-án született. Gyermekkorának nagy részét Barranquillában töltötte, Kolumbia északi részén.

Latin-Amerikában az 1990-es évek közepétől a pop-rock-latin zene egyik legnagyobb alakja, a 2000-es évektől pedig a világ egyik legsikeresebb előadóművésze. Whenever, Wherever című dalával vált ismertté.

 

 

Anyanyelvén, a spanyolon kívül folyékonyan beszél katalánul, angolul, portugálul, olaszul és egy kicsit arabul és franciául is.

2010-ben Shakira Waka Waka című dalát 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulójának választották.

 

 

2015-ben a Zootropolis – Állati nagy balhé animációs filmben mint szinkronhang szerepelt és a film betétdalát is ő énekli.

 

 

2001-ben megjelent első angol nyelvű lemeze, a Laundry Service az egész világon ismertté tette, melyből 15 millió példány talált gazdára világszerte. A BMI szerint Shakira a legtöbb lemezt eladó kolumbiai zenész, több mint 70 millió lemezzel. Számos zenei díjat nyert világszerte, többek között 8 Latin Grammy-díjat, 2 Grammy-t, 15 Billboard Music Awards díjat, 5 MTV Video Music Awards díjat, egy People’s Choice Awards díjat és Golden Globe-díjra is jelölték. Szintén ő az egyetlen dél-amerikai művész, aki első helyezéseket ért el az amerikai, ausztrál és angol listákon.

 

 

 

 

 

 

 

 

ATEMPO.sk