A Jóvilágvan és a Gorlo Volka közös koncertje Budapesten

2021. augusztus 26-án, csütörtökön 19.00 órakor a budapesti Barba Negrában ad lemezbemutató koncertet a Jóvilágvan Párkányból, akikhez a szintén felvidéki Gorlo Volka csatlakozik.

A belépő elővételben 2500 forint, a helyszínen 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

18.00 kapunyitás
19.00 GORLO VOLKA koncert
20.30 Jóvilágvan lemezbemutató

 

A felvidéki Jóvilágvan zenekar elhozza új lemezét, A folyó balladáit Budapestre. Zenéjük népzenei ihletettségű poprock, amit könnyekkel és pszichedéliával sóznak A névválasztás Monique Besten holland művésznő egy installációjához fűződik, amikor a párkányi Hídőr projekthez csatlakozva több ezer post-stick lapra a „jó világ van“ szót írta és különböző helyekre ragasztotta a városban. A zenekar épp ebben az időben keresett nevet és az utcán sétálva belebotlott ezekbe a jegyzetlapokba, s a századik cédula után a névválasztás már-már sorsszerűnek mutatkozott. Gyakran használják a nevet kis betűvel, ami a szarkasztikus jelentésre utal. A zenekar eddig kizárólag magyar nyelvű dalokat írt.

A folyó balladái – Bokor Réka a Jóvilágvan érkező negyedik albumáról (+VIDEÓ)

Tagok

Bokor Réka
Gazdík Miroslav
Jáger Zoltán
Szabó Máté
Valašek Zoltán
Vörös István

 

A Gorlo Volka dalai hangszerelése szellemes és izgalmas, az akusztikus gitár van a középpontban náluk, ami manapság már-már forradalmár hozzáállásnak számít. Mivel nem szeretik a skatulyázást, a lírai power-pop szakkifejezést találták ki saját stílusukra.

Tagok

Farkas Meli – ének, gitár
Mézes Zoltán – gitár
Szabó Gábor – basszusgitár
Gőgh Ákos – dobok

ATEMPO.sk