Több szakmai fesztiválra is készül a Pressburg tévésorozat – Brünnben már a legjobb négy között

Szeptember 24-étől, e héten keddtől vasárnapig zajlik Brünnben a közép-európai nívós sorozatokat felvonultató Serial Killer fesztivál ötödik évfolyama. A szlovák közmédia kettes csatornáján futó Pressburg tévésorozat vetítésére pénteken késő délután kerül sor.

A filmet a Quick Killer kategória legjobb négy sorozata közé választották.

A rendkívül magas nézettségnek örvendő első szlovákiai magyar tévésorozat első két részét – a fesztivál honlapján kiadott műsor szerint – szeptember 27-én, pénteken 16 óra 30 perckor vetítik majd egy lengyel – fehérorosz koprodukciós széria és egy cseh sorozat között, a Husa na provázku színházban. A záróünnepség szombaton 19 óra 30 perckor kezdődik a Mahanovo divadlo színpadán. Másnap 18 órától azután levetítik a győztes sorozatokat a televíziós intézet épületében.

EXKLUZÍV: A Pressburg arról szól, milyen a viszonyunk az identitásokhoz – Molnár Csaba filmrendező (INTERJÚ)

A brünni fesztiválon Molnár Csaba rendező, producer Lucia Molnár Satinská társszerző, producer és alkotótársaik mellett, ott lesznek a főszereplők, a 32. születésnapját szeptember 25-én betöltött, remekül játszó Matusek Attila, azaz Ati és a fantasztikus alakítást nyújtó Anna Jakab Rakovská, vagyis Zita. Ezt a sorozat egyes részeit péntek este 21 órakor követő, a rendezővel való élő interaktív internetes kibeszélő során árulták el.

 

Matusek Attila

 

SzínészTempó: „Nem olyan egyszerű ez” – Matusek Attila Pressburgon innen és túl (NAGYINTERJÚ)

Azt pedig Forgács Attila producer erősítette meg portálunknak, hogy a sorozatot több szakmai fesztiválra is nevezték. 

A Pressburg negyedik része, a Serial Killer fesztiválon való bemutatkozás napján is 20 óra 35 perckor kezdődik a Szlovák Televízió kettes csatornáján.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Pressburg Partners Production