Azahriah előtt is koncertezik a felvidéki Kocska Ádám zenekarára, a Gorg & Benzol

Nagyon Kis Magyarország Turné néven egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a felvidéki Kocska Ádámmal felálló Gorg & Benzol. A fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti parkban és Azahriah előtt is játszik, csak kicsit másképp. A tavalyi Öröm a Zene-fődíjas zenekartól eddig sem álltak távol a szokatlan megjelenések, nemrégiben például egy Hip-Hop kislemezt adtak ki.

A Gorg & Benzol a május 25-i miniturnét a Nagy Vásárcsarnokban kezdi 9:30-kor, itt egy órán át hallgathat fúziós jazzt és improvizatív zenét a közönség. Ezt követően Újbudát veszi célba az együttes, ugyanis a Savoya Park Auchan áruházában fognak zenélni. A hipermarket kertészeti osztályán 11:30-tól csendülnek fel élőben sajátos dallamok, ritmikai képletek diatonikus hangrendszerekben. A banda kis pihenő után már megy is tovább, hogy budapesti park-koncertet adjon. A turnéállomás nevének összecsengése nem véletlen a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínével, ugyanakkor a Gorg & Benzol kicsiben gondolkodik, és egy budapesti parkban, nevezetesen a terézvárosi Hunyadi téren fog muzsikálni 15 órától. A koncertsorozat egy talán még illusztrisabb helyszínen zárul: a zenekar Azahriah előtt fog zenélni a Puskás Stadionban. Egészen pontosan a Puskás Stadion parkolójában az utcazene szettjükön fogják szórakoztatni az Azahriah-koncertre igyekvőket.

„A turné további érdekessége, hogy készül róla egy Gorg & Benzol dokumentum film” – árulta el a zenekar felvidéki basszusgitárosa, Kocska Ádám. „A zenekarnak mind a három tagja a már megszokott sárga-lila öltözékében érkezik a helyszínekre. A miniturnén sok improvizáció lesz, és igyekszünk a zenénkkel alkalmazkodni az emberek hangulatához.”

 

 

Gorg & Benzol tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy közel ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Hatland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technot, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek. Idén tavasszal Downtown alsó címmel egy Hip-Hop EP-t adtak ki az NKA Hangfoglaló Program támogatásával. Az EP négy dala – melyek mindegyike egy érzetet ír körbe vagy egy történetet mesél el - sorrendben az Xdhangulat (A fájdalom szimfóniája), az Általános Beszerzési Cikkek (ABC), az Ez művészet tesám és a Kisbolt. A track-ekhez a trió segítségül hívott néhány szakmabélit, így vendégszerepel a számokban Rhymenastic, Ochie, Nyhill, Gege és Lil Frakk. A Gorg & Benzol szeptemberben egy EDM/Techno, majd decemberben egy fúziós jazz kislemezt dob piacra.

A zenekar jó pár fesztiválon is fellép a nyár folyamán, köztük a Vénégy Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazz Pikniken és a Fekete Zaj fesztiválon.

Felvidéki fiatal tehetségek a Paloznaki Jazzpikniken

ATEMPO.sk