A tévében láthatjuk újra a füleki Kerekes Vicával készült Apró mesék filmet

A Magyar Film Napja (Hete) alkalmából lesz látható a tévében Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje a füleki Kerekes Vicával.

A füleki Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás közvetlenül a 2. világháború utáni Magyarországon játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

 

 

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin nyert díjakat. Legutóbb pedig Amerikában lett közönségdíjas.

Az Apró mesék Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

A filmet a Dunán május 4-én, szombaton 23.45-től láthatjuk.

Roni, ATEMPO.sk