MOST ÉRKEZETT: Kirobbanó formában a The Butchers! – Basszusgitárost keresnek (+VIDEÓ)

Három koncert vár a somorjai The Butchers zenekarra a következő három hétben. Komáromban, Dunaszerdahelyen, Győrött lépnek majd fel. Közben pedig basszusgitárost keres a Hushegyi András, Hushegyi János gitárosok és a Győrben élő Brunczlik Krisztián dobos alkotta zenekar. 

Az áprilisi mini turné első állomása a Tupla komáromi koncertje előtt lesz, április 12-én, pénteken este 20 órai kezdettel, a RÉV Magyar Kultúra Háza színpadán. Hushegyi Andrással beszélgettünk.

„A Tulpa zenekarral léptünk fel a múlt év decemberében a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Klubban, most visszahívtak bennünket Komáromba, a RÉV-be” – kezdte a gitáros. „Április 21-én, a jövő héten, vasárnap 17 óra 30 perces kezdettel albumhallgatást tartunk Dunaszerdahelyen, az NFG Klubban. A közönségünk 25-45 év közötti emberekből áll, többnyire családosok, kitaláltunk számukra egy családbarát akciót.

A múlt évben felvettünk 8 új dalt, eddig 3 jelent meg. A dunaszerdahelyi eseményen bemutatjuk a maradék 5 dalt és olyan klipeket, amiket csak ott lehet megtekinteni, és jó ideig nem lesznek láthatóak a YouTube csatornánkon.

 

The Butchers logo

 

E mellett van új merchünk, egyedi kapucnis pólókkal és más ruhadarabokkal, új vágódeszkákkal, friss logóval, amit feleségem, Virág Anita grafikusművész tervezett. Csibusz barátunk fog fellépni akusztikus gitárral. A harmadik koncertünkre április 26-án Győrben, az A Beton Klubban kerül sor, a szerbiai Mortem Revival előtt zenélünk majd” – tájékoztatott, hozzátéve, basszusgitárost keresnek.   

„Jelenleg Jánossal cserélgetjük a basszusgitárt a színpadon, mert kiszállt a basszusgitárosunk. A hirdetésünkre olyanok jelentkeztek, akik közül senki sem felelt meg az elképzelésinknek. Olyan új tagot szeretnénk, aki hajlandó dolgozni és komolyan veszi a zenélést, miközben a csapat erős tagja szeretne lenni” – részletezte a zenész.

 

{youtube}

}

 

Tavaly novemberben debütált eddigi egyetlen magyar daluk, a Kirobbanok, márciusban szerepelt a Fülelő blog Sasoló című sorozatának 55. kiadásában, hat másik zenekar dalai mellett, a híres videómegosztó oldalon is. „Nem tudom, hogyan bukkantak a dalunkra. Eredetileg angol szövege volt, János rakta össze a magyar szöveget. Nem értek egyet azzal, hogy magyarul kellene énekelnünk.

Kicsi a magyar és a felvidéki magyar piac. Egyre kevesebb a fellépési lehetőség, az online térben kell nyomni a dalokat, angol szöveggel sokkal több mindent el lehet érni. Erre éppen a mi zenekarunk a legjobb példa, hiszen az elmúlt években egy csomó olyan léptünk fel, ahová itteni magyar zenekarok ne jutottak el.

Másrészt angolul könnyebb dalszöveget írni” – magyarázta végül Hushegyi András, a The Butchers zenekar frontembere.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: The Butchers
Grafika: Virág Anita