Csodás pillanatok a Virtuózok V4+ magyar elődöntőjében – mutatjuk a továbbjutókat (+FOTÓK)

Hat különböző hangszer szólalt meg tíz tehetséges fiatal előadásában a Virtuózok V4+ magyar elődöntőnek méltó helyszínt biztosító gödöllői Grassalkovich-kastélyban.

A nézők az újonnan felfedezett fiatal virtuózok mellett régi ismerősökkel, korábbi versenyzőkkel és egy nagy visszatérő mellett olyan fiatal muzsikussal is találkozhattak, aki közel tíz évvel ezelőtt – az első Virtuózok évadot látva – döntötte el, ő is zenélni szeretne.

 

A péntek esti műsorban egy újabb csodálatos szegedi hárfaművészt ismerhettünk meg, a magyar elődöntő legfiatalabb versenyzője Harmath Gabika, Harmath Kornélia kishúga volt.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Liszkay Leonóra egy jól ismert dallamot, a Carmen fantázia átiratát keltette életre a színpadon.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

A 13 éves Duka Lacika zongorán mutatta meg tehetségét, akire édesapja, a Roby Lakatos Nemzetközi improvizációs hegedűverseny győztese, Duka Laci is nagyon büszke volt.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Visszatért a ma már 15 éves Abouzahra Mariam, aki a hegedűirodalom egyik legnehezebb darabjával kápráztatta el a nézőket. Az elmúlt öt évben elképesztő fejlődést és sok-sok koncertet tudhat magáénak.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Gríger Emily egy kevésbé ismert művel készült, a Takács Jenő: Toccata című virtuóz darabján keresztül mutatta meg virtuozitását.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

A még csak 11 éves Balogh Ádám kivételes tehetségével, zongorajátékával kiérdemelte a zsűri elnökének, Keller András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművésznek a különdíját, a továbbjutást jelentő aranyhegedűt.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Után pedig testvére, a 10 éves Balogh Máté lépett színpadra, aki bár 1 évvel fiatalabb bátyjánál, de amikor a zongorához ül mindez elillan.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

A szegedi hárfások egyik gyöngyszeme, Kollár Villő is visszatért a Virtuózok műsorába.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Az este legnagyobb meglepetése, hogy a Virtuózok első évadának abszolút győztese, Lugosi Ali klarinétművész közel 10 év után ismét visszatért a műsorba.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

A végére pedig Stéger Endre fiatal csellóművész hozta el Fauré : Aprés un réve című művét, így szerezve megható pillanatokat a nézőknek.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

A szakmai zsűrire nagy dilemma várt, el kell dönteniük, ki az a három, aki a nemzetközi döntőben képviseli majd Magyarországot. Az első Virtuózok évadok hangulatát idéző elődöntő zsűrijében Batta András, Keller András, Miklósa Erika, Balázs János és Káel Norbert foglaltak helyet.

A döntésük alapján végül a legjobbak közé jutott Abouzahra Mariam (15 éves - hegedű), Balogh Ádám (11 - zongora), valamint Lugosi Ali (24 – klarinét).

A kétrészes nemzetközi döntőt január 19-én és 26-án láthatja a közönség a Dunán.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Virtuózok