Kocsis Zoltánra emlékeznek a Nemzeti Filharmonikusok – online is követhető

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi Requiemjével november 6-án, a Müpában. A koncertet online is közvetítik.

Kocsis Zoltán kitörölhetetlenül beírta nevét a Nemzeti Filharmonikusok krónikájába, munkájának két évtizede alatt a zenekar és a kórus minden korábbinál magasabb színvonalat ért el, minden addiginál nagyobb nemzetközi megbecsülést szerezve.

"A magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb és legjelentősebb egyéniségeként, továbbá formabontó stílusgyakorlatok és mesterkurzusok atyjaként a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjjal, a Francia Köztársaság l'Ordre des Arts et des Lettres kitüntetésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életműdíjával is elismert muzsikus fellépések ezrein, kontinenseken és nemzeteken átívelően ismertette és szerettette meg közönségével a klasszikus zene, és azon belül is a jelentősebb magyar zeneművek értékeit".

Halálának évfordulóján a karmester-zongoraművész-zeneszerzőre koncerttel emlékeznek a Müpában, idén Giuseppe Verdi megrendítő Requiemjét szólaltatva meg.

Az emlékkoncert karmestere Vashegyi György lesz. Közreműködik Kolonits Klára (szoprán), Komlósi Ildikó (alt) és Kováts Kolos (basszus), valamint Mario Bahg koreai tenor, a 2018-as montreali Nemzetközi Zenei Verseny nagydíjasa.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk
Fotó: Nemzeti Filharmonikusok