A Dallas Bobbyjával forgat közös filmet Scherer Péter

Scherer Péter egy fanatikus gombfoci versenyzőt, a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy pedig mecénást játszik Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékában, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon.

A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. Te mire költenél 100 millió forintot? Nyaralóra, utazásra, hiteltörlesztésre? Esetleg… gombfocira?

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben.

Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle… aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az EB-re, hacsak addig le nem buknak.

 

Lepattanó - film

 

A főszereplők között lesz még Derzsi Dezső (a sepsiszentgyörgyi színház színművésze), Waskovics Andrea (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona László (Berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök), Fekete Zsolt (Aranyélet, Valan - Az angyalok völgye).

További szereplők többek között: Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor.

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak és még egy valódi gombfoci bajnokságra is beneveztek Maroslelén a helyiek nagy meglepetésére és örömére.

A film tervezett bemutatója 2024. második felében várható.

 

Alkotók

A film rendezője és forgatókönyvírója: Vékes Csaba (Szia, Életem!, Korai menyegző, Hetedik alabárdos).
Alapötlet és társ-forgatókönyvíró: Gönye László.
Operatőr: Dévényi Zoltán (Hat hét, Ostrom, Curtiz)
Producer: Roskó Péter (Szia, Életem!, Korai menyegző)
Kreatív producerként pedig Scherer Péter is részt vesz az alkotófolyamatban.
A film vágója Gotthárdi Balázs, aki többek között a Katinka és Hetedik alabárdos című filmeket is vágta.
Látványtervező: Takács Eszter, zeneszerző: Kovács Márton (Hetedik alabárdos).
A Lepattanó a Blue Duck Arts gyártásában készül az NFI támogatásával.

ATEMPO.sk / NFI
Fotó: Gordon Eszter