Szeptemberben is pezseg a kulturális élet Füleken

A nyári nagy fesztiválokat és rendezvényeket követően az őszi hónapokban sem kell szűkölködniük a fülekieknek és a Fülekre látogatóknak kulturális téren.

A Városi Művelődési Központ szeptemberben elsőként a Kor-zár verséneklő együttes és a Csavar Színház Rege a tűzről és jácintról című, Nagy László verseiből készült összeállítással kedveskedett a nézőknek.

Szeptember 22-én a Komáromi Jókai Színház előadása, Örkény István népszerű tragikomédiája, a Tóték, tekinthető meg 18.00 órai kezdettel a Füleki Városi Művelődési Központ színháztermében. Külön öröm, hogy az előadás keretében a Ragyolcról származó Molnár Xéniát is láthatja a nagyérdemű, aki az anyát, Tót Mariskát alakítja. Xénia nem először lép fel „hazai pályán”, színpadi alakításaival már többször kivívta a füleki közönség tetszését.

Az ősz első hónapjában nem maradhat el a közkedvelt Gyerektáncház sem. Szeptember 23-án, szombaton 16.00 órára várják a táncolni vágyó kicsiket és szüleiket a VMK báltermébe, ahol hagyományosan a File Banda húzza majd a talpalávalót. Ezúttal a legkisebbeknek Ringató foglalkozás is lesz, a nagyobbakat pedig a Foncsik Énekegyüttes várja közös éneklésre. A táncokat Gáspár Angéla és Gáspár Dániel tanítják.

Vasárnap délután, szeptember 24-én immár 15-ik alkalommal kerül megrendezésre a Melódia Női Kar által szervezett Nemzetközi melódiák szárnyain elnevezésű kórustalálkozó. A füleki római katolikus templomban 15.00 órától fellép a Salgótarjáni Pedagóguskórus, majd a füleki Dominika Tariová énekét a Salgótarjánból érkező Matuz Csilla orgona- és csembalóművész produkciója követi. A fellépők közül természetesen nem hiányozhat a hazai Melódia Női Kar sem.

A Trepp színházi platform fiatal művészei a FOLT Művészeti Műhely elnevezésű projekt keretében sokadszor látogatnak el Fülekre. Legutóbb a pedagógusokat avatták be a Jövő iskolájába, ezúttal a gimnázium diákjai vehetnek részt az „Oly korban éltem én…” című interaktív tantermi előadáson. A szeptember 25-én megvalósuló előadás és a hozzá kapcsolódó interaktív színházi formák lehetőséget adnak arra, hogy a színészek és a diákok közösen gondolkodjanak az oktatást érintő egyes kérdéseken.

ATEMPO.sk