Bandor Évával a főszerepben jön a TREPP új előadása

A TREPP Színházi Platform új előadása az Ifjú Szivek Táncszínházzal együttműködésben jött létre. A darab Ľudmila Razumovská Drága tanárnő című drámája nyomán született és a főszrepben Bandor Évát láthatjuk.

A TREPP Színházi Platform a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar diákjainak társulata, melyben 2020-tól alkotnak, meghívott vendégeikkel közösen. Céljuk, hogy előadásaik a magyar és szlovák közönséget egyaránt megszólítsák. Első előadásukat Anders Thomas Jensen Ádám almái című drámája nyomán, Rédli Károly rendezésében, magyar nyelven, szlovák felirattal mutatták be, még 2020-ban.

Magyarul és szlovákul színészkednek – Hamarosan premiert tart a TREPP

A Tanárnő (Profesorka) a társulat harmadik előadása, melyet ezúttal szlovák nyelven állítottak színpadra. A tanárnő szerepében Bandor Évát láthatja majd a közönség, az előadás rendezője Hégli Bence, egyetemi hallgató. A darab az ember hétköznapi vívódásait dolgozza fel és arra a kérdésre keresi a választ, hogy a cél valóban minden körülmények között szentesíti-e az eszközt?

A Tanárnő (Profesorka) című előadást 2023. június 16-án és 18-án, 19:00 órakor láthatják a pozsonyi IS Táncszínházban (Mostová 8.).

 

Gyermekkor, felnőttkor. Mindkét életszakaszban szembesülünk olyan problémákkal, melyeket senki más nem old meg helyettünk. Életkortól függetlenül csak egy dolgot akarunk, sikert. Az irányítás a mi kezünkben van és a végkifejletért mi vagyunk a felelősek. Lehetőségeink végtelenek, hiszen jól tudjuk, a cél szentesíti az eszközt.

ATEMPO.sk
Fotó: Karmen Bartalská