Melódia Női Kar – bemutatjuk a XIX. Kodály Napok résztvevőit

A Melódia Női Kar ebben az évben ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját. 1978 őszén a Füleki Magyar Tannyelvű Alapiskola pedagógusai alapították. Megalakulásától folyamatosan működik, célja megőrizni a magyar kórusmuzsika hagyományait és örök értékeit.

XIX. Kodály Napok - a Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Minősítő Versenye Galántán (részletes program)

Repertoárjuk egyházi és világi kórusművekből tevődik össze. Műsorukon szerepelnek: Kodály, Bartók, Karai, Bárdos, Webbe és Gounod művek is.

A Melódia Női Kar rendszeres résztvevője a Kodály Napoknak, melyen ezüst és aranykoszorús minősítésekben részesült. A közép-szlovákiai megyei egyházzenei kórusversenyen szintén arany és ezüst sávos minősítést ért el.

A megtisztelő felkéréseknek köszönhetően a kórus hazai és külföldi koncerteken, nemzetközi kórustalálkozókon képviselte sikeresen Fülek városát. Szerepeltek már Ausztriában, Erdélyben, Vajdaságban, Olaszországban, Csehországban, Horvátországban és Magyarország számos városában.

Emlékezetes szereplései voltak: Budapesti Parlamentben, Ősbemutatón a Nádor Teremben, Trogiri Szent Lőrinc Katedrálisban, Prágai Adventi kórustalálkozón, Parajdi Sóbarlangban valamint a Jesolói Magyar kórusok koncertjén. Rendszeresen szerepel a város és a Csemadok jelentős kulturális rendezvényein is. A kórus által évente megrendezett nemzetközi kórustalálkozó és karácsonyi hangverseny, már hagyománnyá vált- nagy népszerűségnek örvend.

A kórus küldetésének tekinti, hogy éltesse és népszerűvé tegye a kóruséneklést.

 

A kórus karnagya 2008-tól Makainé Simon Katalin, elnöke 1993-tól Agócs Mária.

 

Makainé Simon Katalin
Makainé Simon Katalin

ATEMPO.sk
Fotó: Gémesi Balázs