Fekete Tamás érsekújvári hangversenyén koncertzongorára gyűjtenek

Zongoristák a jövő zongoristáinak címmel szervez zongorahangversenyt az érsekújvári Művészeti Alapiskola és az Ars pro gaudium cordae et animae PT április 14-én 18.00 órai kezdettel. Az Fő téri kultúrházban, Érsekújvárban Fekete Tamás és Barbora Drugdová ifjú zongoraművészek lépnek fel.

A Virtuózok döntőse, Fekete Tamás, akinek nemrég jelent meg első önálló hanghordozója, zenei pályafutását a helyi művészeti alapiskolában kezdte.

Fekete Tamást extázisba hozza Rachmaninov zenéje – Cédét adott ki a 2018-as Virtuózok döntőse

Az intézményben, amely 1934-ben nyitotta meg kapuit, a kezdetektől fogva a legnépszerűbb hangszer a zongora és jelenleg is több mint 180 diák tanul játszani ezen a hangszeren. A diákok rendszeresen szerepelnek növendékhangersenyeken és játszanak az iskola koncerttermében álló szárnyaszongorán. A hangszert több évtizede használják és rossz állapotban van, ezért a művészeti alapiskola egy új koncertzongora megvásárlását tervezi.

 

 

A Zongoristák a jövő zongoristáinak elnevezésű koncert célja támogatni a érsekújvári Művészeti Alapiskola ezen projektjét.

A fellépő művészek és a szervezők a hangverseny teljes bevételét az iskola új koncertzongorájának megvásárlására ajánlják fel.

Az est folyamán Beethoven, Liszt, Skriabin és Bartók művei csendülnek fel és a szereplők néhány meglepetéssel is készülnek.

ATEMPO.sk
Fotó: Lea Lovišková