Fezen - A Sabaton, a Soilwork és a Danko Jones is jön Fehérvárra

Három újabb külföldi sztárfellépőt jelentettek be az idei Fehérvári Zenei Napokra (Fezen). A svéd Sabaton és a Soilwork, valamint a kanadai Danko Jones egyaránt a fesztivál második napján, július 30-án csütörtökön ad koncertet a székesfehérvári MÁV pályán.

A power metált játszó Sabaton 2012-ben már játszott a Fezenen. Az elmúlt néhány évben kicserélődött a Joakim Brodén énekes-billentyűs melletti zenészgárda nagy része, de az új felállású csapat is nagyszerű albumot készített tavaly Heroes címmel.

A Sabaton a 2012-es Fezen-szereplés óta rendszeresen visszatérő vendég Magyarországon: tavalyelőtt a balatonszemesi Rock Beach Fesztiválon, tavaly a pécsi Rockmaratonon, idén januárban pedig a Petőfi Csarnokban játszott.

A death metált játszó Soilwork idén huszadik születésnapját ünnepli, és Björn "Speed" Strid frontember szerint jobban szólnak, mint eddig bármikor. A jubileumra új album is készül, korábban az év első felére ígérték, így a Soilwork várhatóan a Fezenen tartja a magyarországi lemezbemutatót.

Szintén gyakori fellépő Magyarországon a kanadai rockszíntér talán legfontosabb szereplője, a háromtagú Danko Jones, amely 2010-ben a Sziget fesztiválon, 2011-ben a Szegedi Ifjúsági Napokon, 2012-ben pedig a Hegyalja Fesztiválon koncertezett. A Danko Jones (ének, gitár), John "JC" Calabrese (basszusgitár) és Rick Knox (dob) által alkotott trió hamisítatlan rock and rollt játszik, immár 18 éve. Alig egy hónapja megjelent új lemezüket, a Fire Music című anyagot a közönség és a kritikusok egyaránt jól fogadják.

A Fezen szervezői már korábban bejelentették a Judas Priest, a Black Label Society és Gus G fellépését: mindhárman a fesztivál első napján, július 29-én szerdán adnak koncertet.

ATEMPO.sk / MTI