Nézd online a Magyar Állami Népi Együttes előadásait

A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít, hétfő esténként az együttes utóbbi tíz évének legsikeresebb előadásait közvetítik.

Éljük át újra az előadásaokat a karosszékből, a kanapéról vagy akár a teraszról is!

Az este 7 órakor kezdődő előadások a megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, valamint a Hagyományok Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg aznap éjfélig.

Az estek kiegészítője egy különleges filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című három részes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is bemutatták. Az archív és élő felvételeket, interjúkat felhasználó dokumentumfilmben nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra reflektorfénybe kerülnek.

„A bemutatók célja, hogy e drámai helyzetben is megmaradjon élő kapcsolatunk a nézőinkkel és a barátainkkal – értékeli a kezdeményezést Mihályi Gábor, az együttes vezetője. – Az internet alkalmas arra, hogy eljuttassuk az általunk kiválasztott műsorokat a nagyközönséghez. Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az Együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett.”

ATEMPO.sk / MTI