Meghalt Szaxi Maxi, a Hungaria és a Dolly Roll szaxofonosa

67 éves korában hosszú betegség után meghalt Fekete Gyula Brúnó, vagyis Szaxi Maxi, aki olyan zenekarok szaxofonosa, énekese volt, mint a Hungária vagy a Dolly Roll.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Fekete Gyula, Szaxi Maxi, hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér. Köszönjük, hogy megtanítottál bennünket szívvel élni és oroszlánként harcolni! A gyászoló család” - adták hírül közösségi oldalán.

 

 

Fekete Gyula zenész, zeneszerző, szövegíró 1951-ben született Budapesten zenész családban. A szaxofon mellett fuvolázott, zongorázott, gitározott és basszusgitározott, valamint énekelt is.

A 1983-ig a Hungáriában zenélt, ahol olyan számokban működött közre, mint a Neonparádé, Randi Andi, Taxi Szaxi vagy épp a Twist troli. A zenekar felbomlása után automatikusan a Dolly Roll együttes tagja lett, ahol szintén sikeres dalokat énekelt, többek közt a Wind szörny, Naplemente, Maria Makaroni szerzeményeket.

Két szólólemezt adott ki, a Rock 'N' Roll Maximix címűt 1990-ben, amit jóval később, 2006-ban Ami jó, az jó albumot. Kiadót is üzemeltetett, de énekes-zongoristaként körbejárta a világot.

 

 

2014-ben egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol hirtelen rosszul lett, leesett és nyaktól lefelé lebénult. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta, majd mesterséges kómában tartották.

EZ, ATEMPO.sk