Hamarosan itt az új Childish Gambino album – hallgass meg róla két dalt

Közeleg a tél, és úgy tűnik, a Let It Snow és a Last Christmas című örökzöldeken kívül mást is hoz számunkra a télapó sapkáját lobogtató hűvös, nyugati szél. December 2-án jelenik meg ugyanis az amerikai rapper/énekes Childish Gambino harmadik, "Awaken, My Love!" címet viselő stúdióalbuma, mellyel várhatóan sikerül helyet bérelnie a nem a rajongótáborához tartozó hallgatók tudatos vagy tudat alatti térképén is.

 

 

Két dal jelent meg a napokban a várva várt korongról, a Me and Your Mama és a Redbone, melyek ismét tanúbizonyságot tesznek a zenész rendkívüli muzikalitásáról. Nyomokban Tame Impala és Frank Zappa-féle vibe-ot is tartalmazhatnak, sőt az utóbbiban felfedezhetjük akár Jaco Pastorius Portrait of Tracy-jét is, mégis mindkét nóta rendkívül eredeti, progresszív. Ja és zsír.

 

 

Végül le kell szögezni, aki a Gambino név hallatára alvilági kapcsolatokra gyanakszik, téved. Az előadót, eredeti nevén Donald McKinley Glover-t semmilyen ismert szál nem fűzi a hírhedt new york-i maffiacsaládhoz (ahogy Yo Gotti, vagy Kurupt „Young Gotti” nevű zenésztársait sem). Művésznevét az interneten bárki által elérhető Wu-Tang Name Generator nevű szoftvernek köszönheti. Szóval ezt dobta a gép.

Cséfalvay András, ATEMPO.sk