A Dal 2016: Maszkura és a Tücsökraj feat. Siska Finuccsi – Kinek sírjam

A következő dal, a Maszkura és a Tücsökraj feat. Siska Finuccsi Kinek sírjam című száma, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

A 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj az újkori magyar dalszerző zenekarok egyik legmagasabb művészi színvonalon zenélő bandája. A cilinderes Maszkura (Bíró Szabolcs) egyedi megjelenése és zenei világa adja a csapat jellegzetes stílusát. Magával ragadó zenéjük a legjobb soul / funk / hip-hop muzsikák hagyományain alapuló, kísérletező, szenvedélyes esztétikai álmodozás. A Maszkura és a Tücsökraj eddig öt nagy- és két kislemezt jelentetett meg – ezek közül a Szégyentelent, a Kérlek, így szeress!-t és a Pesti nőket is jelölték már az év albuma díjra. 2015 novemberében jelent meg legújabb stúdióalbumuk, a Tedd ki!.

Kinek sírjam című versenydaluk szintén saját szerzemény. A produkcióban a rapper Siska Finuccsi (Losonczi Szilveszter) szerzőként és előadóként is közreműködik.

 

 

ATEMPO.sk