A Dal 2016: Karmapolis & Szécsi Böbe - Hold On To

Fokozatosan bemutatjuk a 30 kiválasztott dalt, melyek részt vesznek az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

Elsőként a Karmapolis és Szécsi Böbe közös produkcióját hallgathatjuk meg, melynek címe Hold On To.

A Karmapolis trió tagjai (Kenyeres András, Szipszer Szabolcs és Lipi Gábor) zenéltek már külön is többféle formációban, alkalmanként akár több ezres közönség előtt. A gyerekkori barátok közös zenekarukat 2010-ben alapították. Stílusukat electroindie-ként aposztrofálják, populáris dalaikban a vokálok, dobok, gitárok és szintetizátorok egymással kiegészülve alkotnak egységes elegyet. A Dal 2015 versenyén már sikeresen szerepeltek, Time Is Now című daluk a középdöntőbe is bejutott. A verseny után megjelent Into Blue című daluk videoklipje a Petőfi TV-ben debütált.

Szécsi Böbe már több országos zenei tehetségkutató versenyen is sikeresen vett részt, ikertestvérével A Dal 2014-es és 2015-ös versenyébe is bekerült. Itt figyelt fel rá a Karmapolis. A Dal után a zenekar felkérte Böbét, hogy vegyen részt egyik koncertjükön vendégelőadóként, később közös dalszerzési munkálatokba kezdtek, melynek egyik első hallható eredménye mostani versenydaluk, a Hold On To. A dal szövegét a trió énekes-gitárosa, Kenyeres András írta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XBgflwdMHnk

 

ATEMPO.sk