Elhagyott medencében zenéltek – Itt a bősi Afium első videoklipje

A próbatermében rögzítette a Múltam terhei című számát a bősi Afium zenekar. A dalhoz Sárközi Kira rendezett mozgalmas videoklipet, amelyben az együttes logójában szereplő pestisdoktort is ő alakítja. A napokban megjelent klipet a bősi parkban és az ottani öreg strand medencéjében forgatták.

„Ez volt a harmadik számunk, ütős lett, azóta a zenekar kedvence”

– avat be Kuruc „Teo” Teodor gitáros, énekes – „Most már tizenvalahány számunk között van ››ellenfele‹‹, de még mindig nagyon szeretjük. Ezért választottuk első klipnek” – teszi hozzá.

 

Afium

 

A dalszövegről szólva elmondja, nem olyan öregek a zenekar tagjai, hogy hatalmas múltjuk lenne, de vannak dolgok, amiket megbántak vagy elfelednének. A szám arról szól, hogy az ember inkább hátrahagyja mindazt, amire nem szívesen emlékezik. A napokban bemutatott videoklipet Sárközi Kira, az Afium barátja, a csehországi Alza fordítói csapatának a vezetője rendezte.

Ő bújt a pestisdoktor maszkja mögé, jeleneteit a Bőshöz közeli Varja tó partján forgatták. A misztikus alakot úgy is felfoghatjuk, mint a múlt árnyát, amely kísérti a dalt éneklő Teót.

A vágó Mészáros „Mészi” Dávid basszusgitáros és szövegíró volt, akit az irodalom mellett a képzőművészet és a keleti filozófia is élénken foglalkoztat.

„A próbateremben a dobok lettek rögzítve, a többi hangszer felvétele és a stúdiómunka nálam történt. A klipben Kira operatőri munkát végzett. Ahol ő szerepelt, én vittem a kamerát. A klip szerkezetét én találtam ki és az alapján nagyjából közösen intéztük a megvalósítást, a ››rendezést‹‹" - veszi át a szót Mészáros Dávid.

 

Afium

 

„Egy vasárnapunk ráment a forgatásra reggeltől estig. Az első jelenetek Bősön, a parkban vagy, ahogy mi hívjuk, az öreg focipályán forogtak. Bevágtuk a maszkos részeket, de kevésnek tűnt az anyag, ezért választottunk még egy helyszínt, az elhagyott régi strand néhai lepukkant, graffitis medencéjét” – avat be Teó.

A dalba Bodó „Atosz” Attila dobos és Kuruc „Kikki” Krisztián ritmusgitáros, az Afium további tagjai is apait, anyait beleadtak.

A kamera igyekszik követni a ritmust, állandóan mozog, fentről zuhan alá, a zenekar a földön fekszik, forognak a képernyőn.

 

 

Legutóbb a dunaszerdahelyi Rockfeszten, a sikabonyi reptéren láthatta őket színpadon a közönség.

„A második nap délután négykor játszottunk. Jó buli volt, nekünk nagyon tetszett. Igaz, menet közben a basszusgitár és egy másik gitár elemei lemerültek, de végül mindent megoldottunk. Azóta megírtuk új stílusú, keményebb dalainkat, a Kereszttűzben, az Elegem van című vadonatúj számokat és az Ördög ördögöt nem visz el című szerzeményünk új változatát. Ezekben a dalokban nagyobb szerepet kap Mészi erősebb, ››hőrögető‹‹ hangja.

Legközelebb november 26-án, szombaton este adunk koncertet Bősön, a Vendel kocsmában. Az előzenekar a feltörekvő komáromi Uncensored lesz, az estét a Babadara zárja” – tudatja Kuruc Teodor.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Kálmán Roland