Dallamos metált nyomnak az ipolysági Jégmadarak – Itt a Kingfishers újdonsága, a Jégvirág! (PREMIER)

Három év alatt háromszor változott a felállásuk, de a dallamos, populáris kemény rock és metál, itt-ott egy-két screemeléssel maradt. Messze még a tél, ám az ipolysági Kingfisher már a Jégvirágról dalol. Október 15-én, szombaton 18 órakor jelenik meg dalszöveges videoklipjük. Az ipolybalogi Nagy Bálint gitáros zenekaralapítóval beszélgettünk.

 

Fiatal bandának tűntök.

Az átlagéletkorunk húsz év, én vagyok a ››legidősebb‹‹ tag a huszonkét évemmel. Gimnazisták, egyetemisták vagyunk. Az alsószemerédi Tauber Krisztián basszusgitáros az ELTE programtervező-informatika szakos hallgatója, az Ipolyfödémesről származó Molnár Ákos dobos a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemre jár, jómagam a Szegedi Tudományegyetem mérnöki karán tanulok, a többiek, az ipolykeszi Reinold Benko Kristian, énekes, a Kiss Zenészek billentyűse, a zenekarunk frontembere és az ipolybalogi Dräxler Balázs gitáros még gimnazisták Ipolyságon.

 

Miről szól az ebben a felállásban jegyzett első dalotok, a Jégvirág?

A Jégvirág valóban a jelenlegi, idén tavasszal felállt formáció első dala, amit az egyik legjobb hazai stúdióban, a szeredi Randal Group Productionsnál rögzítettünk Jimi Cimbala és Tóth Zoli hangmérnökök irányításával. A dalszövegeinket igyekszünk úgy írni, hogy a lényegét mindenki maga fejtse meg, a hallgat fantáziájára bízzuk. Szólhat a Jégvirág a zenekarunk életéről, lehet ez egy szerelmi vágyódás képződménye, sőt akár egy dizájner drog neve a kábítószerpiacon :)

 

Kingfishers

 

Ki tervezte a klip borítóképét?

Helység Chiara, az animáció pedig a budapesti Huszák Anna munkája.

 

Összeállt már a saját repertoárotok?

Hét-nyolc saját dalunk van, de folyamatosan dolgozunk új zenéken, mert szeretnénk egy albumot is kiadni. A Jégvirág után megjelenő dalunkban funk témák is helyet kapnak, tehát egy újabb oldalunkat is megismerhetik a hallgatók.

 

És akkor jöjjön az újdpnság, a Jégvirág.

 

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Kingfishers archívum