Az legendás gitáros, Eddie Van Halen ihlette a Red Hot Chili Peppers új dalát – hamarosan itt az újabb idei lemez

A Red Hot Chili Peppers minden idők egyik legnagyobbja előtt tisztelegve megosztott egy szívhez szóló új előfutárt, „Eddie” címmel. A kiadvány érzelmileg feltöltött himnuszként bontakozik ki, amelyet erőteljes basszusgitár, lelkes ütemek, katartikus gitár és finom énekdallam rögzít emlékeztetve az ikon halhatatlan szellemére.

Az „Eddie” kapcsán a Red Hot Chili Peppers frontembere, Anthony Kiedis elmondta, hogy:

„Néha haláluk napjáig nem vesszük észre, hogy milyen mélyen érint minket és mennyire kötődünk a művészekhez. Eddie Van Halen egyedülálló volt.

Eddie Van Halen, a 20. század egyik nagy hatású gitárosa

Halála másnapján Flea érzelmes basszusvonallal lépett próbára. John, Chad és én elkezdtünk együtt játszani, és hamarosan teljes szívünkből, könnyedén kibontakozott egy dal a tiszteletére. Jó érzés volt szomorúnak lenni és ennyire törődni egy olyan emberrel, aki oly sokat adott az életünknek. Bár a szám nem szól Eddie-ről név szerint, a Sunset Stripen töltött korai időszakát idézi fel és azt a rock’n’roll kárpitot, amit Van Halen az elménkbe festett.

A felvételünk végén azt kérjük, hogy ne Eddie halálára emlékezzünk, hanem arra, hogy megélte legmerészebb álmait.”

 

 

A múlt hónapban a világhírű együttes bemutatta az első trackjét, a hamisítatlan funky-inspirtálta „Tippa My Tongue”-t, az „Eddie” pedig tovább készíti elő a terepet a zenekar 2022-es második korongjának, egyben tizenharmadik teljes kínálatának, a „Return of the Dream Canteen”-nek a október 14-i megjelenéséhez.

ATEMPO.sk