Így búcsúzott az Ilosvai, Fruzsina és a Parapács a Pávától (VIDEÓ)

Lezajlott a Fölszállott a páva második középdöntője, ahol a Felvidéket három produkció képviselte: a gömörsídi Kovács-Benko Fruzsina Borbála, a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a tornaljai Parapács Zenekar.

A tehetségkutatóban negyedikként lépett színpadra Fruzsina, aki moldvai énekeket adott elő.

 

 

Sebő Ferenc megemlítette, hogy Fruzsi sok szavazatot érdemel ezután a nehéz feladat után. Csak dicsérni tudta az előadást. Agócs Gergely szerint Fruzsi is bizonyította, hogy nem véletlenül ez a Döntők Döntője. Sebestyén Márta szerint is nagyon szép volt az egész produkció.

 

 

Utána mutatkozott be az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, akik a tiszai táncdialektus csárdása után most Erdély forgatós táncait kapta feladatául.

 

 

Zsuráfszky Zoltán értékelt elsőként. A zsűritag szerint nem volt könnyű anyag, becsületesen helyt állt a tánccsoport. Szépen felépítették a produkciót, nagyon színvonalas volt. Diószegi László és Sebő Ferenc is csak dicsérni tudta az előadást.

 

 

Nyolcadikként lépett színpadra a Parapács zenekar, az első évad győztese.

 

 

Agócs Gergely szerint nagyon jól megoldotta a zenekar a feladatot, precíz volt. Zsuráfszky Zoltán megjegyezte, hogy nagyon autentikus volt az egész anyag.

 

 

A nézők szavazatai alapján végül a felvidékiek a kitűnő produkciók ellenére nem jutottak tovább.

A döntőbe került a szavazatok alapján Borbáth Szilveszter, Majer Tamás, Fokos Zenekar és a Jászság Népi Együttes, a szabadkártyát pedig a Pendely Énekegyüttes kapta.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Váradi Levente